Ardahan Merkezde kendi markası ile satış yapan Kevser Süt Ürünleri mağaza sahibi İrfan Özer, Ardahan kaşarının organik ve kaliteli olması nedeniyle son yıllarda ülke genelinde marka haline geldiğini söyledi.
Ekonomik krize bağlı olarak artan maliyetler karşısında kar marjlarının düştüğüne de vurgu yapan Özer, “1 kilogram kaşar peyniri üretebilmek için yaklaşık 12 litre süte ihtiyaç var. Sütün litresini çiftçiden 15 liradan aldığımızı düşünürseniz üreticiye 1 kilogram kaşarın süt maliyeti 180 lirayı buluyor. Buna diğer maliyetleri de eklediğimizde 220 lira oluyor. Şuan da taze kaşarda perakende satışımız ise 240 lira civarlarında eski kaşarda bu fiyat biraz daha artıyor. Çünkü peynirdeki sıvı kaybı gramajın düşmesine neden oluyor. Buda fiyatlara yansıyor” dedi.
Kahvaltıların vazgeçilmez tadı olan Ardahan kaşarına il dışından gelen talebin her geçen gün artarak devam ettiğini de söyleyen İrfan Özer, "İlimizde modern tesislerde üretimi yapılan kaşarımızın kalitesi yüzde yüz doğal ve katkısız olmasından kaynaklanıyor. Buda Ardahan kaşarını seçkin marketlerde aranan ürünlerin başında gelmesine neden oluyor. Özellikle yaz aylarında gurbetçilerin gelmesiyle satışlarımız artarak devam ediyor. Kevser Süt Ürünleri olarak kendi markamız ile yaptığımız ürünlerimizi ülkenin dört bir köşesine kargo aracılığı ile satışını yaparak gönderiyoruz. Ardahan kaşarının tadına bir kere bakan bir daha başka kaşar yemiyor.” İfadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: