İNEK VE TRAKTÖR FAİZE GİDİYOR
Yayınlanma :
13.12.2020 18:02
Güncelleme :
13.12.2020 18:02


KURAKLIK KAYBI %75
Ardahan Güzelyurt (Hoppala) Köyünde yaşayan 5 çocuklu bir ailenin velisi olan 50 yaşındaki çiftçi Cemal Saltaş, “Geçen yaz yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçi verim alamadı. İl Tarım Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle kaybın %75 olduğu yönünde rapor verdi. Rapora rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri borçları ertelenmedi. Borcumuzu ödeyemiyoruz. Faizler yüzde 40’a çıktı. Bir yem 145 TL, samanın tonu Bin 600 TL, otun tonu Bin 700 TL, bir çuval unun fiyatı ise 175 TL’ye çıktığı günümüzde çiftçi eziliyor. Kaba yem alamadığımız için hayvanlarımızı satmak zorunda kalacağız. Pandemi kısıtlamaları nedeniyle dışarıdan alıcı gelmiyor, kaba yem bulmaktan da sıkıntı yaşıyoruz. Banka borçlarını ve faizlerini ödemek için hayvanlarımızı sattık. Geçen yıl 55 büyükbaş ve 183 tanede küçükbaş hayvanımız vardı. Şimdi ise ahırımızda sadece 23 tane küçükbaş hayvanımız kaldı. Akaryakıt, tohum ve gübre pahalı olunca çiftçi tarlasını ekmiyor” dedi.
ET BALIK KURUMU AÇILSIN
İktidar temsilcilerine seslenen çiftçi Cemal Saltaş: “Ardahan Ziraat Odası çiftçiye hiçbir faydası dokunmuyor. İktidar yetkilileri çiftçilerle ilgilenmiyor. Mevcut yetkililer sınıfta kaldı. Ardahan’da Et Balık Kurumu’nun açılmasını istiyoruz. İl Tarım Müdürlüğü yıllardır vekaletten yürütülüyor. Müdür olmayınca Bakanlık ve ilgili kuruluşların hibe, proje ve yatırımlarından haberleri olmuyor, geçmişte tohum konusunda yaşananları hepimiz çok iyi biliyoruz. Şu anda gördüğünüz inekler ve traktör bizim değil bankanın ve faizindir” diyerek dert yandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: