Ardahan'da "Kodla Üret Ardahan Projesi" kapsamında 3. kodlama ve robotik atölyesiyle Ardahan’a Türkiye birinciliği kazandıran, ardından Çin’de yapılan yarışmada Ardahanlı öğrencileri Dünya’da ilk 10’a girmesine katkı sunan Ardahan Kültür ve Eğitim Vakfı, Ardahan’ı tanıtmaya devam ediyor. FOX TV’de Ardahan’ın lezzetlerini tanıtan İlter Avşar’ın bu sefer ki durağı Beyaz TV oldu.
Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, Kars-Ardahan-Iğdır yerel, kamu ve STK’larının yıllardır yapamadığını yaparak Serhat Bölgesinin organik yiyecek – içecek ve kültürel değerlerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya devam ediyor.
201718 yılında Robotik kodlama atölyesini Ardahan’da faaliyete geçirerek, Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da eğitimi tarihi açısından bir ilke imza atan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) ilklere imza atmaya devam ediyor.
Ulusal ve yerel basını gerektiği gibi değerlendiren AREV Başkanı İlter Avşar, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin kamu, yerel ve STK yapısının yapamadığı gerçekleştirerek, Ardahan ve Serhat bölgesinin yemek kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı sürdürüyor.
FOX TV’de Çağla Şikel’in sunduğu “Çağla Şikel’le Yeni Bir Gün“ programına daha önce çıkan Avşar, yanına konunun uzmanlarını da alarak kaz eti ve ciğeri, Ardahan Kafkas balı, Damal Bebeği, Kaşar peyniri, gravyer ve bölgemizin yiyecek, içecek ve kültürel değerlerini tüm Türkiye’nin yanı sıra dünyaya tanıtmıştı.
Avşar, bu sefer ise Beyaz TV’deydi. Beyaz TV’de Nilüfer Zamanı programına 9 Temmuz Salı günü konuk olan Avşar, Ardahan’ın gurmelere özel lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıttı.
Yaklaşık 2 saat süren programı Ardahan’dan birçok kişi takip etti. Ardahan yemeklerini, Yalnızçam Kayak tesislerini, Kaz yetiştiriciliğini, Kaz mantısı, Ardahan ketesi, kaşar ve balını tanıtan Avşar, Beyaz TV’de iyi bir program çıkarttı.
https://www.youtube.com/watch?v=4jIKCYQf7zY&feature=share&fbclid=IwAR09fv7fSNWuKYn
Yorumlar
Kalan Karakter: