Kazın babası olarak bilinen İstanbul Maltepe sahilinde Avşar Cafe ve Restaurant’ı işleten Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, girdi maliyetlerin yüksek olması nedeniyle kaz fiyatlarının üreticiyi kurtarmadığını söyledi.
Ardahan, Kars ve Iğdır’ın kültür elçisi olan Başkan Avşar, birçok ulusal kanal ve gazetelerde bölgemizin mutfak kültürünün yanında tarihi tanıtımını büyük bir başarı ile yapıyor.
KAZ, ALTINLA YARIŞIYORDU
Ardahan’da kaz üreticilerinin girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşadığını aktaran Başkan Avşar: “Ardahan tarım ve hayvancılık bölgesidir. Arıcılık ve kazcılık da bölgemiz için çok önemli bir gelir kaynağıdır. Köylümüz, yumurtasını, sütünü, balını, peynirini ve kazını üretmeli. Özellikle kaz üretiminin az olması nedeniyle taleplere cevap verilmiyor. Kaz üretimi az olunca, derneklerde başka illerden ördek ve ne olduğu belli olmayan ürünleri vatandaşa yediriyor. Dernekler bu yanlıştan dönmeli ve çiftçilerimizden kaz alımını yapmalıdır. Geçmişte kaz, altınla yarışıyordu. Şimdi ise altın uçtu kaz fiyatları ise yerinde sayıyor. Köylünün alın teri olan ve doğal ortamda yetişen, kurutulmuş, çayırında otlamış ve ayaz yemiş kaz fiyatının en az 300 TL olmalıdır ki, üreticide moral bulsun” dedi.
KORKMAYIN, KAZ ELDE KALMAZ
Ardahan’da alınan her bir kazın, Ardahanlı öğrencilerin eğitimini ve ihtiyacını karşılayacağına vurgu yapan iş insanı İlter Avşar, batıda yaşayan gurbetçilere çağrıda bulunarak, Ardahanlı üreticilerden kaz alınmasını istedi. Avşar, “Köylümüz uyanık olsun, üretim yapsın, korkmasınlar kaz elde kalmaz. Kaz fiyatları değerlendikçe göç azalır” şeklinde konuştu.
Ardahan, Kars ve Iğdır’ın kültür elçisi olan Başkan Avşar, birçok ulusal kanal ve gazetelerde bölgemizin mutfak kültürünün yanında tarihi tanıtımını büyük bir başarı ile yapıyor.
KAZ, ALTINLA YARIŞIYORDU
Ardahan’da kaz üreticilerinin girdi maliyetleri nedeniyle zor günler yaşadığını aktaran Başkan Avşar: “Ardahan tarım ve hayvancılık bölgesidir. Arıcılık ve kazcılık da bölgemiz için çok önemli bir gelir kaynağıdır. Köylümüz, yumurtasını, sütünü, balını, peynirini ve kazını üretmeli. Özellikle kaz üretiminin az olması nedeniyle taleplere cevap verilmiyor. Kaz üretimi az olunca, derneklerde başka illerden ördek ve ne olduğu belli olmayan ürünleri vatandaşa yediriyor. Dernekler bu yanlıştan dönmeli ve çiftçilerimizden kaz alımını yapmalıdır. Geçmişte kaz, altınla yarışıyordu. Şimdi ise altın uçtu kaz fiyatları ise yerinde sayıyor. Köylünün alın teri olan ve doğal ortamda yetişen, kurutulmuş, çayırında otlamış ve ayaz yemiş kaz fiyatının en az 300 TL olmalıdır ki, üreticide moral bulsun” dedi.
KORKMAYIN, KAZ ELDE KALMAZ
Ardahan’da alınan her bir kazın, Ardahanlı öğrencilerin eğitimini ve ihtiyacını karşılayacağına vurgu yapan iş insanı İlter Avşar, batıda yaşayan gurbetçilere çağrıda bulunarak, Ardahanlı üreticilerden kaz alınmasını istedi. Avşar, “Köylümüz uyanık olsun, üretim yapsın, korkmasınlar kaz elde kalmaz. Kaz fiyatları değerlendikçe göç azalır” şeklinde konuştu.
yok ya az demiş..500 olmalı ki millet hiç yiyemesin..
Saygı değer iş insanı Sayın İlter Avşar Bey'i tebrik ediyorum.Kendisi çok doğru ve yerinde bir tespit yapmıştır.Başarılarının devamını dilerim..