İLETİŞİM AKADEMİSİ PROJESİ İÇİN START VERİLDİ
Yayınlanma :
15.08.2021 13:29
Güncelleme :
15.08.2021 13:38


Gelecekte yapılacak toplantılarda da yeni katılan gazetecilerin tanışma/tanıtma sürecinin titizlikle gerçekleştirilmesinin gereği ortaya kondu. Önümüzdeki Eylül/Ekim ayında Ankara’daki genel merkezimizde yaygın medya meclisi üyelerinin katılımı ile bir toplantı düzenlenmesinin gereği dile getirildi.
Bu toplantıda ekipler oluşturarak TBMM, bakanlıklar, kamu kurumları, siyasal partiler, sivil toplum örgütleri olmak üzere kurum ve kuruluşları plan dâhilinde ziyaret edilmesinin önemi vurgulandı. KGK Alanya Buluşmasında gündeme getirilen “Medya Akademisi” kurulması konusu, bugünkü yaygın medya meclisi toplantıda tartışıldı.
Böyle bir akademinin kurulmasının önemi ve gereği üzerinde uzlaşmaya varıldı. Bu bağlamda, “Medya Akademisi” proje ekibinin oluşturulması, bu ekip tarafından yazılı bir proje metninin ve bütçesinin hazırlanması, finansör kurum ve kuruluşlara sunulacak duruma getirilmesi üzerinde anlaşma sağlandı.
“Medya Akademisi” projesinde hedef kitlenin belirlenmesi, eğitim içeriklerinin saptanması, uygulanacak yöntemlerin tespiti, faaliyet, çıktı ve sonuçların öngörülmesi hususlarının meclis üyeleri arasında tartışılıp kararlaştırılması hakkında konuşuldu. Hybrid eğitim yöntemi önerildi. Bölgesel düzeyde, süreli ve sınırlı sayıda kişinin eğitim programına dâhil edilmesi önerileri yapıldı. Ekonomi gazeteciliği, spor gazeteciliği, bilim gazeteciliği, teknoloji gazeteciliği gibi gazeteciliğin uzmanlaşmasının bu akademi üzerinden sağlanmasının mümkün olduğu anlatıldı.
Son günlerdeki orman yangınları üzerinde de görüşmeler gerçekleştirildi. KGK olarak neler yapılabileceği hakkında konuşulup KGK’nin yapacaklarının esas itibarıyla orman konusunda yetkili ve sorumlu kurum ve kuruluşları uyarmak, Büyükşehir Belediye Yasasında değişiklik önerisi ve kamuoyu baskısı ve bilinci oluşturmak gibi bilgilendirme ve aracılık faaliyetleri ile sınırlı olduğu dile getirildi. Bundan sonraki toplantıların hafta sonlarında ve/veya daha çok katılıma imkân sağlayacak bir zaman diliminin seçilmesi gereği üzerinde uzlaşmaya varıldı.
BUSE BİÇER'İ TANIYALIM:
Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı Uluslararası İşletmecilik Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Lisansta “1960 – 1974 arasında Kıbrıs Sorunu” yüksek lisansta ise “Medya sektöründe yabancı yatırımlar” konularında tez yazdı. AB Genel Sekreterliği Ekonomik İşler Daire Başkanlığında staj yaptı.
Boğaziçi üniversitesinde 3 aylık eğitimin ardından Uluslararası Basın Enstitüsü Derneği’nin Gazetecilik sertifikasını aldı. BBC’nin “News Story” eğitimine katıldı. Meslek hayatına 1999’da, öğrencilik yıllarında, Sakarya’da, yerel bir televizyonda editör/spiker olarak başladı. Ulusal medyada Flash TV – NTV – Kanal 24’te muhabirlik deneyiminin yanı sıra Kanal 24’te haber spikerliği ve Kanal7 (Haber 7) de ekonomi ve haber programları hazırlayıp sundu.
2009-2019 yılları arasında Ciner Medya Grubunda Habertürk TV’de çalıştı. Habertürk’te Piyasaların ve reel ekonominin konuşulduğu Analiz Sentez” ve “Ekonomide Görünüm” programları ile Türkiye’nin önde gelen şirket sahiplerinin ve yöneticilerinin bilgi ve deneyimlerini paylaştığı “Sektör Dosyası” isimli ekonomi programlarını hazırlayıp sundu. Habertürk’te günün her kuşağında gelişmeleri izleyicilerle paylaştı. 15 Temmuz darbe girişimi, gezi parkı eylemleri, genel ve yerel seçim yayınları gibi tarihte önemli yer tutan olayları sıcağı sıcağına izleyicilere aktardı. “Gün Başlıyor” “Güne Bakış” “Gün Ortası” “Akşam Haberleri” ile “Ana Haber Bültenlerini sundu. Enine Boyuna tartışma programında haftaya damga vuran gelişmeleri konuklarla değerlendirdi.
2019-2020 arasında Bloomberg HT’ye transfer oldu. “Kapanışa Doğru” ve “Günden Kalanlar” programlarını hazırlayıp sundu. Aynı zamanda Bloomberg HT radyoda öğle kuşağında Buse’den Renkler adında bir sohbet programı yaptı.
2020 itibarıyla Stratejik Advisory Services (SAS) şirketinde stratejik iletişim ve Kamu Diplomasisi alanında yönetici ortak olarak görev yapıyor. Dijital medyada çeşitli platformlarda kurumsal içerikli yayınlara devam ediyor.
Akademik dünyada ise; üniversitelerde “Program Yapım ve Yönetimi” ile “Televizyon Haberciliği” derslerinde sektöre yeni gireceklere bilgi ve deneyimlerini aktarıyor. Öğrenci ve iş dünyasının profesyonellerine mesleki eğitimler veriyor. Ayrıca, ulusal ve uluslararası toplantılarda moderatörlük, açılış ve galalarda sunuculuk yapıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: