Görev ve yetkileri bakımından son derece önemli bir komite olan Tertip komitesi, spor müsabakalarının yerlerini, saatlerini, maç öncesi ve sonunda raporları değerlendiren bütün takımların kaderlerini tayin ettiği bir komitedir. Tam anlamıyla bağımsız ve tarafsız olması gereken tüm spor kulüplerine eşit mesafede olması gereken bir komitedir. Aldığı kararlar ve uygulamaları ile kafa da soru işaretleri bırakmaması gereken herkesin güvendiği bir komite olması gerekir. Ancak son zamanlarda aldığı kararlar ve uygulamalar bu komite ile ilgili ciddi soru işaretlerine neden oluyor.
Ardahan Amatör Ligde oynanan müsabakalarda centilmenlik dışı hareketlerde hakemin oyunculara vermiş olduğu kırmızı kartlardan dolayı alacakları cezaların en geç Perşembe gününe kadar açıklanması gerekirken, İl Tertip Komitesi haftalar geçmesine rağmen hiçbir yaptırımda bulunmuyor. Kırmızı kart gören oyuncuların alacağı cezalar belli olmadığı için oyuncular maça çıkıyor ve takımları adına katkıda bulunuyorlar üstüne birde güzel göller atıyorlar.
Amatör Spor Kulüpleri Tertip Komitesinin görevini yapmadığı ileri sürülürken, yaşanan haksız uygulamalar nedeniyle ligde kulüp sayısı 10’a düştü ve birçok ilçe kulüpleri ligden çekilmek zorunda kaldı diyen Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri ve taraftarları:
“Bu takımlara eşit davranılsın, çifte standart uygulanmasın. Bu komite ne iş yapar? Neden görevini yapmıyor? İl Tertip Komitesi fikstür açısından dezavantajlı durumda olan Posof spor’un deplasman maçlarını saat 11:00’a veriyor. Ardahan merkezde oynanacak diğer takımların maçlarını ise saat 13:00’ a veriyor. Göle’nin 5 takımının olduğu ligde Posof spor Göle deplasmanına 140 km yol kat ederek saat 11:00’ da olan maçlara yetişmekte zorlanıyor. 2 sezon önce Posof spor müsabakaya 15 dakika geç geldiği için maçtan 3-0 hükmen yenik ayrılmıştı. Tertip komitesinin yanlış uygulamaları bizi çileden çıkarıyor” dediler.
Öte yandan ASKF Başkanının Ardahan İl Tertip Komitesine akıl danışmanlığı yaptığı ve karar verici konumda yer aldığını aktaran Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri ve taraftarları, “kendi işi olmadığı halde ASKF’nın Tertip Komitesinin işlerine karışmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde dert yandılar.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: