10-12 Temmuz tarihlerinde Çalabaş köyü yaylasında gerçekleştirilecek dev organizasyon öncesi kente çıkarma yapan Hoçvan Dernekler Federasyonu yönetimi, protokol ziyaretlerine hız verdi.
Ardahan’da gurbeti ile sılayı buluşturacak olan 14. Geleneksel Hoçvan Yayla Festivali için geri sayım başladı. HOÇ-FED Genel Başkanı Derviş Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Temmuz’da start alacak festival öncesinde koordinasyonu sağlamak ve davetiyeleri iletmek üzere Ardahan’a çıkarma yaptı. Kentteki kamu kurumları, mülki idare amirleri ve sivil toplum kuruluşlarını tek-tek ziyaret eden HOÇ-FED heyeti, festival coşkusunu tüm şehre yaymak için gece-gündüz çalışmaya başladı.
BAŞKAN FARUK DEMİR’E RESMİ DAVET
Ziyaret turları kapsamında Ardahan Belediyesi’ni de ziyaret eden HOÇ-FED Başkanı Derviş Arslan ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Faruk Demir ile bir araya geldi. Samimi bir atmosferde geçen görüşmede Federasyon Başkanı Arslan, festivalin bölge kültürüne ve turizmine olan katkılarından bahsederek Başkan Demir’e resmi davetiyesini takdim etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, sosyal medya hesaplarından da yaptığı paylaşımda tüm halkı festivale davet etti.
Demir mesajında, “"Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) Genel Başkanı Derviş Arslan ve yönetim kurulu üyeleri Belediyemizde bizlere ziyarette bulundular. 10-11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan 14. Geleneksel Hoçvan Yayla Festivali'ne davetleri ve de nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
3 GÜN SÜRECEK KÜLTÜR ŞÖLENİ ÇALABAŞ YAYLASI’NDA
10-12 Temmuz tarihlerinde Çalabaş köyü yaylasının eşsiz doğasında gerçekleştirilecek olan festival, bu yıl da binlerce Ardahanlıyı tek bir çatı altında toplayacak. Yöresel sanatçıların sahne alacağı, geleneksel oyunların oynanacağı ve Hoçvan kültürünün gelecek kuşaklara aktarılacağı festival için altyapı ve lojistik çalışmalarının son sürat devam ettiği bildirildi.
Festivali organize eden HOÇ-FED yönetimi, sadece Ardahan’da yaşayanları değil, tüm Türkiye ve Avrupa’daki hemşerilerini bu büyük buluşmaya ve yayla havasını solumaya davet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: