Halkların Demokratik Partisi Göle Eş Belediye Başkan Adayları Nizamettin Öztürk ve Akgül Manduz, yerel seçimlere kısa bir süre kala seçim çalışmalarını sürdürüyor.
HDP, 31 Mart Yerel Yönetim Seçimlerine Göle İlçesinde Eş Başkan Adayları Akgül Manduz ve Nizamettin Öztürk’le seçime gidiyor.
Gazetemizi ziyaret eden HDP Göle İlçe Örgütü Başkanı Gürol Şen ve Belediye Eş Başkan Adayı Nizamettin Öztürk, HDP olarak Göle’ye yapacaklarını şu şekilde sıraladılar:
“31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetim seçimlerinde, HDP Göle’de de kadınların Belediyecilik alanında var olması için mücadele veriyor. HDP Belediyeciliği Göle’de hayat bulacak. Sosyal, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü, katılımcı, eşit ve adil belediyecilik anlayışı tüm hizmetlere yansıyacaktır. HDP’nin Eş Başkanlık sisteminin kadına verilen değer üzerinde durulmuştur. Önemli farkımız olan Eş Başkanlık sistemi, Göle halkı ve kadınlar için büyük avantaj sağlayacaktır”
TALAN İKLİMİ KADINLA DEĞİŞİR!
Halkların Demokratik Partisi (HDP) kurulduğu günden bu yana kadınlara en çok önem veren parti olduğunu söyleyen Nizamettin Öztürk, "HDP bir kadın partisidir!” Bugün misyonuna uygun vizyona sahip tek parti olan HDP’dir. Eş Başkanlık sistemi en bariz bir örneğidir. Partimiz bu özelliğiyle Türkiye'nin dışarıda ki “beyaz” yüzüdür. En fazla kadın milletvekili, belediye eş başkanları ve Karar mekanizmalarında en fazla kadınların olduğu partidir. HDP olarak şunu söylüyoruz: Bu sömürü düzeni, bu adaletsizlik, bu talan ve yıkım iklimi kadınla değişir. Eşitsizlik üzerine kurulu bu düzeni, demokratik toplumsal bir yapıyı mutlaka yeniden kuracağız" ifadelerini kullandı.
TASARILARILARIMIZ KÂR AMAÇLI DEĞİL!
Öztürk sözlerinin devamında şunları söyledi: “Ekonomik alanda hiçbir tasarımız “kâr” amaçlı olmayacak. Göle ve havalisi üstüne yağan kardan yararlanacağız, ancak “kâr” amaçlı değil, hizmet amaçlı olacak. Göle’nin ayrıcalıklı kış manzaraları kartpostallarda kalmayacak. Kış turizmini teşvik edeceğiz. İnsanların Göle’ye kış mevsiminde de gelebilmelerini sağlayacağız. Kısa süreli kalabilecekleri tesisler kurulacak, dağ evleri, butik oteller, küçük oteller sitesi, otantik mekânlar. Yaz ayları için ise, kiralık yayla evleri oluşturacağız. Merkezde Sosyal market kurulacak. Kaz çiftliği, kaz tüyünden yorgan yapımı geliştirilecek Kooperatif kurulacak. Orman vasfını yitirmiş alanlarda sosyal tesisler inşa edilecek. Belediyenin asli görevleri olan alt yapı üst yapı özel bir önemle yeniden ele alınacak. Yeni Belediye hizmet binası ve Göle’yi simgeleyen kaşar, kar ve kardelen çiçeği anıtının olduğu geniş bir meydan inşa edilecek. Çalışma sahalarımız ve toplantılarımız halka açık olacak. Harcamalar şeffaf hale getirilecek, hesap verilebilir olacak. Büyük projelerde halkın görüş öneri ve onayı alınacak, gerekirse o mahalde referanduma gidilecek. Yaşlılar ve engellilerin ayağına özel sağlık hizmeti götürülecek. Dezavantajlı insanlarımız çocuklar, Belediye hizmetlerinden öncelikli ve ücretsiz yararlanacaklardır. Her mahalleye taziye evi kurulacak. Şehrin uygun yerlerine “mola” parkları oluşturulacak, Sahipsiz hayvanlar için barınak inşa edilecek.
KARINCA DÜZÜ VE “ORMANILIK SAHASI” GÖLE’YE BAĞLANMALI
Göle ilçesi sınırında yer alan Karınca Düzü ve orman alanı Göle’ye bağlanması için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Öztürk, “Karınca Düzü Göle’ye çok yakındır. İftarını Göle ilçesinde okunan ezanla açıyor. Eğitimini, her türlü ticari işlerini Göle’de sağlamaktadır. Bunu gerçekleştirmemiz halinde, Göle halkına çok büyük ekonomik getirisi olacaktır. “Orman Ürünleri Sektörü” alanında istihdam yaratacağız. Kereste ürünlerinin işlenmesi, mamul hale gelmesi noktasında belediye katkısıyla bir şirket kuracağız. Karınca Düzü Göle’ye bağlanması, büyük bir çaba gerektirecek, halkımızın ve genel kamuoyunun desteğiyle gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. İdari ve hukuki prosedürlerin tamamlanması için tüm mekanizmalarla iletişim kuracağız. Gerekirse parlamentoya taşınmasının olanaklarını yaratacağız.
MANDIRICALARIN TEKELİNE KARŞI KOOPERATİF
Göle ilçemizin temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Göle’de süt kooperatifçiliğini geliştirerek, mandıracıların tekelleşmesinin önüne geçeceğiz. Köylümüzün çiğ süt fiyatı değerinden alınmasına öncülük edeceğiz. Köylü kadınların emeği karşılık bulacaktır. Bu konuda Belediye olarak çiğ süt fiyatının belirlenmesi hususunda köylümüzün yanında olacağız” diye konuştu. Diğer partilerden adaylarında (onlar proje diyor) hala bir çok vaatte bulunuluyor; ‘’şunu yapacağız…şunu da yapacağız. Bizde diyoruz ki, “biriniz doksan yıl, bir diğeriniz onsekiz yıldır, genelde yerelde iktidardınız, elinizi tutan mı vardı? Hala bir şehir kimliğine kavuşmuş değil! Biz HDP olarak şehrimiz Göle’yi terk edilen bir şehir değil, doğasına uygun yaşanılabilir cazibe merkezi haline getireceğiz.
AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!
- Göle’de diğer partilerin Belediye başkan adaylarını, yerel basının katılımıyla halka açık bir platformda bir araya gelerek, şehrimiz Göle’nin sorunlarını ortaya koymak ve ‘’projelerimizi’ ’halkla paylaşmaya davet ediyoruz.
- YEREL YÖNETİM ŞEFFAFLIK Taahhütnamesini imzalamaya davet ediyoruz.
- Adaylar olarak ‘mal varlığımızı’ kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verdiler.
Yorumlar
Kalan Karakter: