HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve Ardahan HDP İl Başkanı Ergül Koç, Göle’deki parti binasının açılışına katılarak oradaki parti yöneticileriyle bir araya geldi.
HDP Ardahan parti binasında basın ve partililerle bir araya gelen İrmez, partilerinin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, bütün parti mensuplarının ülkenin geleceği için canla başla çalışmalarının gerektiğini belirtti.
İl binasında yapılan toplantıda konuşan Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, “AKP ve MHP koalisyonu bu seçimleri kazanarak, mevcut otoriter rejimin faşizan yapılanmasını tamamlamak istemektedir. Bunun için ihtiyaç duyduğu iç ve dış politik hamlelerin önemli bir kısmını bu seçimler sonrasında elde edeceği sonuçlar üzerinden yapmayı düşünmektedir. Yani bu seçimler AKP-MHP ittifakı kadar, derin bir bunalım yaşayan mevcut rejim için de varlık-yokluk nedenidir” şeklinde konuştu.
AKP-MHP ittifakının HDP’yi hedefine koyduğunu söyleyen İrmez, “Buna karşı bize düşen görev; halkımızın iradesini temsil eden tek bir oyun bile heba olmaması için sandık güvenliğini gözeten, gerekli tedbirleri alan bir çalışma yürütmek ve daha da önemlisi zaman sorunumuz olsa da temas kurulmayan tek bir seçmen bırakmayacak hedefli bir seçim örgütleme çalışması yürütmek olacaktır. Bunun için de tüm zorlukların farkında olarak, ancak bu zorlukların biç birini mazeret göstermeksizin; seçim çalışmalarımızı, halkımızla güçlü bir buluşmanın zemini olarak görmeliyiz. Şartlar ne olursa olsun kararlılıkla ve büyük bir moral ve iddiayla, tüm demokratik güçlerle birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü parti olarak, Türkiye halklarının umudu olma iddiamızı kararlılıkla sürdürmekten ve tüm baskı ve ötesinde imha politikalarına direnişle yanıt vermekten, yani mücadeleden başka seçeneğimiz bulunmamaktadır” dedi.
İrmez, “Pek çok güçlüğümüz var; aşacağız. Hiçbir partide olmayan fedakar bir parti tabanına ve kurumsal zenginliğe sahibiz. Çok çalışarak bu halka layık olmanın ve değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimizin sözünü veriyoruz. Çünkü sorulacak hesabımız var! Çünkü HDP’ye verilecek her oy, halklarımıza karşı işlenen suçlara cevap olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, tüm baskılara rağmen boyun eğmediğimizin beyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, Kadın Özgürlük Mücadelesinin daha da büyütülmesi anlamına gelecektir. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, geleceği karartılmak istenen Gençliğin isyanı olacaktır. Çünkü HDP’ye verilecek her oy, özgürlüğümüze giden yolun önünü açacaktır. Bu nedenle soracak hesabı olan herkesi bulunduğu ilçede, mahallede, köyde HDP seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyor ve halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: