Halilefendi Muhtarı Alaaddin Boy, çevreye hayvan gübresi (ağpun) döken mahalle sakinlerini son kez uyardı. Bundan sonra çevreyi kirletenler hakkında cezai işlem yapılacağını söyledi.
Hava sıcaklığının arttığı bugünlerde çevreye atılan evsel atıklar ve gübre (ağpun) yığınlarının yaydığı koku insan sağlığını tehdit etmeye başladı. Ardahan Halilefendi mahallesindeki boş araziler çöp merkezine dönüştü. Bölgeye dökülen hayvan gübreleri nedeniyle mahalleyi pis kokular sardı. Mahalle muhtarı Alaaddin Boy, vatandaşların isteği üzerine harekete geçerek durumu Ardahan Belediyesine bildirdi.
Ardahan Belediyesi Temizlik Ekipleri mahallede kapsamlı bir temizlik yaptı. Mahalle muhtarı Boy ise sosyal medya hesabından çevre temizliği konusunda uyarılarda bulundu. Boş arazilere gelişi güzel dökülen hayvan gübreleri nedeniyle mahallede ciddi sağlık sorunlarının yaşanacağını belirten muhtar temizlik kurallarına uymayanlara ise cezai işlem uygulanacağını hatırlattı.
Muhtar Boy, “Değerli dostlar, burası Turgay Güzel ve Orhan Boy abimizin evinin üst tarafı, Selçuk Günal ve Akın Günal kardeşimizin evinin alt tarafı. Buraya yakın çevrede hayvancılık yapan komşularımızın sorumsuzca ve gelişi güzel hayvan gübresi, mobilya ve evsel atıklar, bahçe temizliği yapıp çöp dökülmesi nedeniyle içler acısı hale gelmişti. Çevrede oturan komşuların yoğun şikâyeti nedeniyle Belediyemiz tarafından temizlenmiştir. Önemli olan bundan sonraki süreçte buraya hassasiyet gösterip gübre, çöp, moloz ve atık atmamaktır. Sizlerden bu hassasiyeti göstermenizi ve duyarlı davranmanızı istiyor, saygılar sunuyorum. Bundan sonra buraya çöp, gübre ve benzeri atık atanlar hakkında adli ve idari cezai işlemler uygulanacaktır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: