Aktaş, yaptığı yazılı basın açıklamasında, 1840 yılında Posta Nezareti olarak kurulan PTT’nin 29.01.2000 tarihinden itibaren 4502 Sayılı Kanun’un 243. maddesi ile T.C.Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başladığı söyledi. Y
aklaşık iki asırdır Türk Milletinin haberleşme gibi son derece stratejik bir görevini ifa eden PTT’nin bankacılık ve kargo hizmetleriyle birlikte vatandaşlara 170 çeşit hizmet sunduğunu da kaydeden Aktaş “Ülkemizle aynı coğrafi yapıya ve nüfusa sahip Avrupa ülkelerinde, PTT hizmetleri 150-250 bin personelle yapılırken, ülkemizde bu hizmetler 30 bin personelle yapılmaktadır. Bu sayısı az ama gönlü ve yüreği büyük PTT çalışanları, bu kurumu milletimize yük olmaktan çıkarmış ve bugün geldiğimiz noktada devlete para aktarır bir kurum haline getirmiştir” dedi.
PTT’Yİ ÖZELLŞTİRECEKLER
Hükümetin bütün bunları yok sayarak, sırf Avrupa Birliği istedi diye, PTT’yi ileride özelleştirmenin de yolunu açacak olan Anonim şirket tasarısını hazırlayarak meclise gönderdiği için eleştiren Türk Haber-Sen Ardahan Temsilcisi Ercan Aktaş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“PTT Genel Müdürlüğünün Anonim Şirket olması yolunu açan Posta Hizmetleri Kanun Tasarısı incelendiğinde; genel olarak Anayasa hükümlerinin yok sayıldığı, kamu yararının göz ardı edildiği, yalnızca sermaye kesiminin taleplerinin dikkate alındığı ve eşitlik ilkesinin göz ardı edildiği görülmektedir.
Tasarıda mevcut çalışanlarımızın görevde yükselme haklarıyla birlikte diğer kazanılmış hakları gasp edilmekte, özelleştirmenin önündeki engeller kaldırılmaktadır. Tasarıyla, kurumda geleceği siyasilerin ve yöneticilerin iki dudağının arasında olan iş güvencesi olmayan sözleşmeli kölelerin çalıştırılmasının yolu açılmaktadır. Böylece, kurumda çalışanlar arasında ayrımcılığa gidilmekte, iş barışı bozularak, çalışanlar birbirine düşman hale getirilmektedir.
Her ne kadar Mevcut çalışanlar aynı statülerinde devam eder denilmekte ise de, kanunun bütününe bakıldığında bunun bir aldatmaca ve kandırmaca olduğu görülmekte, çalışanlar sözleşmeli statüye geçmeye zorlanmaktadır. Tasarı bu haliyle kanunlaştığı takdirde, mevcut personel yok edilecek, kurum tüm inisiyatifin yönetim kurulunda olduğu özel mevzuat hükümleriyle yönetilecek.
Pazartesi günü İstanbul Avrupa Yakası Sirkeci PTT’sinin önünden başlayacağımız yürüyüş, Kocaeli ve Sakarya’dan sonra 20 Mart 2013 Çarşamba günü 12.30’da TBMM Dikmen kapısının önünde yapacağımız basın açıklaması ile devam edeceğiz.”
Aktaş ayrıca: 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümünü ve şehitler haftasını nedeniyle de, “Vatan ve bayrak için canını tereddüt etmeden veren gelmiş geçmiş bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.”dedi.