Gerçek eğitim neferleri Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri bu bağlamda örnek davranışlar sergilemeye devam ediyorlar. Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi Müdürü Yener Karakuş ve Müdür Yardımcısı Abdullah Zeyrek öncülüğünde ve organizasyonunda Muharrem ayı münasebetiyle aşure günü düzenlendi.
Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi Müdürü Yener Karakuş yaptığı açıklamada; Bu yıl ikincisini düzenledikleri aşure gününü geleneksel hale getirmek istediklerini belirtti. Muharrem ayının ve aşurenin önemine vurgu yapan Karakuş: Eğitime gönül vermiş birer nefer olduklarını belirterek, öğrencilerimize daha kaliteli bir ortamda daha verimli olabilmek için Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu lisesi öğretmenleri olarak fedakar bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Kendisinin de bir Göleli olarak memleketin çocuklarına eğitim vermekten onur duyduğunu belirtti.
Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi Pansiyonunda verilen öğle yemeğinin ardından katılımcılara aşure ikram edilirken burada ki programın ardından Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi eğitim binasına geçerek burada ki öğrencilere öğretmenler tarafından aşure dağıtıldı. Maliyeti Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından karşılanan aşure gününde Okulu dolaşırken dikkatimizi koridorlarda oluşturulan kütüphane bölümleri çekti. Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi müdürü Yener Karakuş, Öğrencilerin kitaplara ve bilgiye daha çabuk ve en kısa yoldan ulaşması için koridorlarda kütüphane bölümleri oluşturduklarını belirtti.
Her gün 200 öğrencinin yemek yediği pansiyonda yemeklerin ev yemeklerini aratmadığını, hijyenik bir ortamda verilmesinin sebebinin okul tarafından kendi bünyesindeki görevlilerce yapılmasından kaynaklandığını öğrendik.
Programa Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Makine Mühendisi Erhan Vargın, Göle ilçe milli eğitim müdürü Abdulselam Taluk,İlçe milli eğitim şube müdürü Fatih Şeref, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Özer Özen, Otuz Eylül Ortaöğretim okulu müdürü Canip Atalay, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bir çok Öğretmenin kaçmak için gün saydığı bir zamanda memleketine hizmet için fedakarca durmaksızın çalışan ve bu anlamda örnek teşkil eden Eyüp Sabri Çarmıklı Anadolu Lisesi Müdürü Yener Karakuş ve Müdür Yardımcısı Abdullah Ziyrek ve okul eğitim camiasına ve onun öğretmen arkadaşlarına sahip çıkılması gerekmektedir. Ömer Turan Göle Haber