Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendi tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği " kapsamında Göle İlçesinde Kaymakam Zafer Oktay Başkanlığında Nurettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonunda toplantı düzenlendi.
Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Tuncay Kızılateş, Yener Karakuş, İsmail Akkaş, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Ulucınar, Kanat önderi Kıyas Çapan, Mahalle Muhtarları, Halk Eğitim Müdürü, Ortaöğretim, ilk ve ortaokulların müdürleri ve İlçe Seferberlik Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Zafer Oktay ülkemizin önemli sorunlarından bir tanesi olan okuma-yazma sorununun giderilmesi için seferberlik başlatıldığını söyledi.
Okuryazarlık Seferberliği kapsamında Göle İlçesinde okuma-yazma bilmeyenler için kurslar açıldığını belirten Kaymakam Zafer Oktay, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi hanımefendi Emine Erdoğan himayelerinde, ülkemizde eğitime verilen önemin bir ifadesi olarak okuma-yazma seferberliği başlatılmıştır. Okuma-yazma, hayat boyunca öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Okuma yazma bilmeyenlerin büyük çoğunluğu yetişkinlerden oluşuyor Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Göle'de okuma-yazma bilmeyenler için Göle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde, Kursların 5 Mart 2018 tarihinde başlayıp en geç 11 Mayıs 2018 tarihinde tamamlanacak şekilde planlaması yapılacaktır. Bu konuda köy ve mahalle muhtarları da bölgelerindeki okuma yazma bilmeyenleri tespit etmelidir” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp toplantıda okul müdürlerine seferberlik hakkında ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Özalp, İlçede okuma yazma bilmeyenlerin oranının düşük olduğunu 500 kişinin okuma ve yazma bilmediğini belirtti. İlçede Seferberliğin tüm toplumu kapsayacak şekilde yürütülmesi konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu. Yapılan fikir alış-verişi ile toplantı sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: