Orman sahasını işgal etmişler ve mahkemeliktirler. Göle Belediyesi (amenajman) yani orman zahiyatı olarak 5 yıl taksitlerle sözleşme gereği Orman İşletmesine para ödenmişti. Görünen o ki Göle Belediyesi bu kadrosuyla Gölelileri su sıkıntısından kurtaramayacak.Gelin Necmi Kadıoğlu’na rica edelim,
İlçemizde su sıkıntısı vatandaşı canından bezdirdi. Yaz boyunca Göle’de su akmamakta, aksada bir saat akar kesilir yüksek yerlere hiç çıkmaz. Aktığı zaman da ise açık çay renginde bulanık akar, ne içilir ne de yemekte kullanılır. Onun içindir ki ilçede üç adet su firmasının bayisi bulunmakta. Evine ekmek alan mutlaka su da almak mecburiyetindedir.
Bayi ve marketler vatandaşa su yetiştiremiyor. Vatandaşın mutfak giderine bir de su masrafı eklenmiştir. Kimsenin umrunda değil. Belediye başkanı bir mahalli gazete de bu hususta şöyle diyor, ”Sular azaldı onun için şehir’e yetmiyor.” Bu basit bir savunma, bir geçiştirmedir. Herkes biliyor ki Kızıl Gedik’ten su gelmeden önce İnce Su ve Karo Menbahlarından gelen su bu ilçeye yetiyordu. Şimdi bu İnce Su ve Karo’dan gelen su nerede, nereye akıyor? Bunu belediye başkanı halka açıklayabilir mi! İsterseniz ben açıklayayım: Avunder Yaylası ilçemize gelen isale boru hattından suyu yaylaya almışlar. Evlerde, banyolarda, tuvaletlerde harıl harıl 24 saat akmaktadır. Bu yetmemiş gibi yaylanın birkaç yerinde Selçuklu Mimarisi görünümünde umumi çeşmeler, çeşmelerin önünde de hayvanların su içebilmesi için kurunlar yapılmış, hatta kaz ve ördeklerin serinlenebilmesi için küçük küçük göletler oluşturulmuş. Şenkaya’ya bağlı yaylaya bu kaliteli orman suyunu, bu lüksü kim bağışlamış. Aslında bu suyu kim ne karşılığı vermiş ise suç işlemiştir. Yoksa bu yayla halkı, bu işi zorbalıklamı yapmıştır. Açıklığa kavuşsun.
Göle Belediye Başkanının vereceği düz mantık cevabı da tahmin ediyoruz. Diyeceği söz ise, ‘benden önceki başkanlar vermiş.’ diyebilir. Doğrudur da, ama devlet devamlılık arz eder,fakat yanlışa, hataya devam edilmez, düzeltme cihetine gidilir. Göle’ye ulaşabilen sudan da TİGEM üzerinden TİGEM’in dağındaki ticari hayvanlar içinde hat çekilmiş,kurunlar dizilmiş. Şehrin suyunu celep hayvanları içmektedir. İlçede vatandaş içmeye su bulamazken belediye sınırları dışına ticari celep hayvanlarının ayağına kadar su götürmek gaflet değil; ilçeye ihanettir. Belediye Başkanı bunu hangi mantıkla ne karşılığında yaptığını halka izah etsin görelim. Bu arada Avunder yayla halkı diyormuş ki,”Bu su bizim arazimizden çıkıyor, bizimde hakkımız.”Burası bilinmelidir ki İnce Su ve Karo Su Menbahları için 1979 yılında eski Belediye Başkanı Reis Öztürk,Orman Genel Müdürlüğü ile 99 yıllığına sözleşme yapmıştır.
Bu sözleşme dosyaları şu an Göle Belediyesi’nde, Şenkaya Orman İşletmesi’nde ve Orman Genel Müdürlüğü’nde mevcuttur. Avunderin yayla hakkı bile yoktur. su konusunda yardımcı olursa bir levhada su deposuna asarız. NECMİ KADIOĞLU SU DEPOSU.
Ne diyelim, evinde hiç su akmayan meclis üyesi var, başkanın yalan yanlış sözüne başını sallıyor. Duyarlı vatandaş kalmamış ilçede, dalkavuk ve şaklaban bollaşmış. Belediyenin Müfettişi ve Mürrakıp’ı halkın olduğunu hatırlatır. Kamuoyuna saygılar sunarım. Kahraman Azat