Çok sayıda fırının bulunduğu Ardahan’da, vatandaşlar 300 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olmasından yakınırken, denetimlerin yeterli düzeyde yapılmaması nedeniyle bazı fırınların sağlıksız ortamda ve düşük gramajlı üretim yaptığı iddia ediliyor. Türkiye’de gramajına göre en pahalı ekmeği Ardahanlıların yediğini söyleyen vatandaşlar, bu adaletsizliğin biran önce giderilmesini, çevre illerde 90 kuruş ve 1 lira aralığında olan 300 gram ekmeğin fiyatının Ardahan’da aynı oranda uygulanmasını istiyor. Fırınların Pazar günü ekmek üretimi yapmamasını da eleştiren vatandaşlar, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Pazar günü ve bayram günlerinde nöbetçi fırın uygulamasının getirilmesi noktasında yetkililerden talepte bulunuyor. “Lokantalar da denetlenmiyor” Öte yandan, Ardahan’da lokantaların da denetiminin yapılmadığı dile getiriliyor. Lokantaların her biri aynı yemek için farklı fiyat çıkarırken, bazı lokantaların özellikle sulu yemekte, 23 veya 26 santimlik tabak kullanması gerekirken, müşterisine 17 santimlik tabak da servis yapıyor. Günün tamamını dışarıda geçiren bazı vatandaşlar, yemeği lokantalarda yemek durumunda kaldıklarını fakat her lokantanın aynı yemeğe farklı fiyat çıkardığını belirtirken, bazı lokantalarda küçük tabak kullanılarak, müşterinin yemesi gereken yemeğin bir kısmının çalındığını ileri sürüyor.
ARDAHAN
11 Nisan 2017 - 19:48
Güncelleme: 11 Nisan 2017 - 19:57
FIRINLARI VE LOKANTALARI KİM DENETLEYECEK?
Ardahan’da unlu mamül üretimi yapan fırınların denetimsizliği, vatandaşların sağlığını tehlikeye sokuyor.
ARDAHAN
11 Nisan 2017 - 19:48
Güncelleme: 11 Nisan 2017 - 19:57
Çok sayıda fırının bulunduğu Ardahan’da, vatandaşlar 300 gram ekmeğin fiyatının 1 lira 25 kuruş olmasından yakınırken, denetimlerin yeterli düzeyde yapılmaması nedeniyle bazı fırınların sağlıksız ortamda ve düşük gramajlı üretim yaptığı iddia ediliyor. Türkiye’de gramajına göre en pahalı ekmeği Ardahanlıların yediğini söyleyen vatandaşlar, bu adaletsizliğin biran önce giderilmesini, çevre illerde 90 kuruş ve 1 lira aralığında olan 300 gram ekmeğin fiyatının Ardahan’da aynı oranda uygulanmasını istiyor. Fırınların Pazar günü ekmek üretimi yapmamasını da eleştiren vatandaşlar, diğer il ve ilçelerde olduğu gibi Pazar günü ve bayram günlerinde nöbetçi fırın uygulamasının getirilmesi noktasında yetkililerden talepte bulunuyor. “Lokantalar da denetlenmiyor” Öte yandan, Ardahan’da lokantaların da denetiminin yapılmadığı dile getiriliyor. Lokantaların her biri aynı yemek için farklı fiyat çıkarırken, bazı lokantaların özellikle sulu yemekte, 23 veya 26 santimlik tabak kullanması gerekirken, müşterisine 17 santimlik tabak da servis yapıyor. Günün tamamını dışarıda geçiren bazı vatandaşlar, yemeği lokantalarda yemek durumunda kaldıklarını fakat her lokantanın aynı yemeğe farklı fiyat çıkardığını belirtirken, bazı lokantalarda küçük tabak kullanılarak, müşterinin yemesi gereken yemeğin bir kısmının çalındığını ileri sürüyor.
İlginizi Çekebilir