Ziyarette ülke gündemi ve olası Anayasa değişiklikleri konularında DYP'nin görüş ve talepleri iletildi.
DYP'den TSK 35. madde uyarısı
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, silahlı kuvvetlerin görevinin "Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kollamak ve korumak" olduğunu belirten TSK İç Hizmet Kanunu’ndaki 35. madde kaldırılırsa eski darbelerin meşru sayılabileceğini savundu.
Özaçıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, iktidar ve muhalefetin, darbeleri gerekçe göstererek TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin değiştirilmesi ya da kaldırılmasını istemesini eleştirdi. Açıkgöz, "Darbeleri engellemek için TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin kaldırılması yerine, maddenin genişletilerek ‘TSK bu görevini bağlı bulunduğu sivil iktidarın emrine yapar’ şeklinde yazılması daha uygun olacaktır" dedi.
Genel Başkan Çetin Özaçıkgöz beraberinde Genel Sekreter Muzaffer Tan, Gn.Bşk.Yard'sı Ömer Bilgin, Çetinkaya Ünal, Fahri Şen ve Gn.Bşk.Danışmanı Fatih Sinan Yılmaz ile birlikte TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek'i ziyaret etti.