FAHRİ ALTUN: "ARDAHAN'DA TARIM VE HAYVANCILIK FESTİVALİ YAPILMALIDIR"
"Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Ardahan’da tarım ve hayvancılık alanında bölge festivali yapılmalıdır"
Yayınlanma :
07.08.2022 22:00
Güncelleme :
08.08.2022 12:55


“BAL VE KAŞAR BÖLGEMİZİN ÖNEMLİ KAZANIMLARIDIR”
“Festivaller, insan gruplarının belirli bir tema çerçevesinde, önceden planlanan zaman ve mekânda buluşarak eğlendiği, iletişim gerçekleştirdiği, bilgi öğrendiği ve deneyim yaptığı etkinliktir” diyen Altun: “Festivaller etkinlik turizmi içerisinde yer alır ve destinasyonların yöresel özelliklerine ve kutlama amaçlarına göre değişiklik gösterir. Genel olarak bilinen festival türleri yiyecek ve içecek festivali, kültür festivali, sanat festivali, iş festivali ve spor festivalidir. Düzenlenen her festivalin katılımcılarına toplumsal, kültürel, bireysel, ekonomik, politik ve çevresel etkileri bulunmaktadır. Ardahan Bal ile Göle Kaşar festivalleri yiyecek ve içecek etkinliği düzenlemek amacıyla yapılan ve katılımcılarına deneyim sağlayan, bilgi öğreten, sosyal iletişim sağlayan ve imaj hakkında algılamalarına yardımcı olan önemli etkinliklerdir” diye konuştu.
Özellikle Ardahan ve ilçelerinde üretilen yöresel ürünlerin Türkiye pazarına açılması için mutlaka markalaşma yoluna gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Altun Grup Hayvancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı Fahri Altun, şunları söyledi:
KIRMIZI ETE DEĞER KATMALIYIZ
“Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Ardahan’da tarım ve hayvancılık alanında bölge festivali yapılmalıdır. İlimizin yüz akı olan kaşar ve bal ciddi anlamda büyük bir potansiyel oluşturmaktadır. Bunun yanında Ardahan kırmızı ette daha önemli kazanımlar elde edebilir. Bölgemizde büyükbaş hayvancılık yapılırken neden et ürünleri konusunda endüstriyel çalışmalar yapılmıyor? Bunun için Altun Grup Hayvancılık A.Ş. olarak hayvancılık alanında başlattığımız önemli yatırımların yanında kavurma ve et ürünleri konusunda çeşitli yatırımlarımız olacaktır. Bölgemizde yapılan festivallerde, bölgenin geri kalmışlığını, çaresizliğini, yıllardır eğitimde aldığı ağır yarayı ve çözüm önerilerini masaya yatırmak için festivaller öncesi ve sonrası mutlaka paneller düzenlenmelidir. Bu panellerde Ardahan'ın sorunlarının yanı sıra festivalleri uzun vadede nasıl büyütürüz konusu değerlendirilmelidir. Medyanın dikkatini nasıl çekeriz gibi önemli meseleleri bu panellerde sonuca ulaştırır ve daha sonraki yıl grafiğimizi biraz yukarılara çekmiş olabiliriz. Paneller için ayrı komiteler kurulması gerektiği inancındayım. Festivalleri ulusallaştırmak ekip işidir. Bunun için Türkiye'deki Ardahanlıları bu işin içine koyarsanız, Kafkasya'nın en büyük festivali olur. Yoksa her yıl küçülür ve düğün havasına döner.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: