Geçtiğimiz hafta Ardahan'a gelen TRT Ekibi, “Ekolojik Oyuncak ve Eğitim Malzemesi Üretimi Eğitim Merkezi”nde yapılan canlı yayınla Ardahan’ın sesini bir kez daha tüm izleyenlere duyurdu.
“TRT Haber” kanalında yayınlanan “Türkiye Ajansı” programına Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'de katıldı.
Küçük Sanayi Sitesinde bulunan “Ekolojik Oyuncak ve Eğitim Malzemesi Üretimi Eğitim Merkezi” atölyesinde yapılan canlı yayında konuşan Valimiz; Ardahan’da yürütülen Avrupa Birliği projelerinden birisi olan ve 18 yaş üzeri hanımların istihdamına yönelik geliştirilen bu projede şu anda 20 hanımın eğitim gördüğünü, ekolojik eğitim malzemesi üretim ve eğitiminin yapıldığını belirtti.
Ardahan Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanlığınca yürütülen, 12 aylık ve 188 bin euro’luk mali portresi olan projenin, eğitim ve üretim bölümünün 8 aylık bir zaman dilimini kapsadığını ve şu an itibariyle 3 aylık bir sürenin geride kaldığını kaydetti.
Dünyayı saran Çin oyuncaklarının alternatifini oluşturacağına inandıklarını belirten Valimiz, Çin oyuncaklarındaki tehlikenin aksine son derece zararsız, kansarojen madde içermeyen oyuncak ve eğitim malzemeleri üretildiğini, bu eğitim sonunda da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadın girişimcilerimize sertifika verileceğini, sertifikanın da kendilerine atölye ortamında çalışma imkanı sağlayacağını söyledi.
Amaçlarının; atölye ortamında çalıştırılacak üniteleri birleştirerek bir çatı altında daha büyük istihdam sağlayacak ve pazarlama imkanı olacak, üretimle çoğalacak bir sektör oluşturmak olduğunu ifade eden Valimiz, sınır ili olan ve göç veren Ardahan’da bu göçü önlemeye yönelik bir istihdam alanı daha açmayı hedeflediklerini vurguladı.
“TRT Haber” kanalında yayınlanan “Türkiye Ajansı” programını izleyen Ardahanlı vatandaşlar, Ekolojik Oyuncak projesini hayata geçiren Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Yaşar Daşdemir'e teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiği gözlendi.