22., 23. ve 24. Dönem CHP Ardahan Milletvekili ve iş insanı Ensar Öğüt, yıllar önce yaptığı açıklamaların bugün gelinen barış ortamıyla örtüştüğünü belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. 18 Ocak 2011 tarihinde Meclis Divan Başkanı olarak yaptığı açıklamayı hatırlatan Öğüt, o gün dile getirdiği görüşlerin bugün hayata geçmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Ensar Öğüt şu ifadeleri kullandı:
“Milletvekilliğim döneminde, 18 Ocak 2011 tarihinde Divan Başkanıyken bir açıklama yapmıştım. O gün, 40 bine yakın insanımızın yaşamını yitirdiğini, anaların, babaların şehit evlatlarına ağıt yaktığını söylemiştim. ‘Artık bu acılar son bulmalı’ dedim. PKK silah bıraksın, Türk Silahlı Kuvvetleri de bu sürece yapıcı yaklaşsın. Çözüm, siyasetin işi olsun; bu mesele TBMM çatısı altında çözülsün demiştim.
O dönem iktidardan çok sert eleştiriler aldım. ‘PKK silah bıraksın demek ne demek?’ diye tepki gösterdiler. ‘Biz barış değil, mücadele istiyoruz’ dediler. Bugün ise 14 yıl önce söylediğimiz noktaya geldiklerini görmekten memnunum.
Devletimizin birliği içinde, Türk, Kürt, Çerkez, Arap, Laz tüm halklarımızın eşit haklarla barış içinde yaşaması gerektiğini her zaman savundum. Bu yaklaşım, Türkiye’nin geleceği açısından çok kıymetlidir. Biz bunu yıllar önce söyledik ve bugün bu çizgiye gelinmesini olumlu buluyorum. Alkışlıyorum, destekliyorum.
Ben, üniter yapının bozulmadan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü içinde bir barışın sağlanmasını istiyorum. Tüm vatandaşlarımızın eşit haklara sahip olduğu, birlikte yaşadığı bir Türkiye hepimizin yararınadır. Böyle bir barış, hem ülkemiz hem de dünya için büyük bir kazanç olacaktır.”
Yorumlar
Kalan Karakter: