Ardahan’ın Çıldır ilçesinde, tarihi Şeytan Kalesi’nin karşısında bulunan kayalıkların zirvesine inşa edilen seyir terası için tören düzenlendi.
Törene; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Çıldır Kaymakamı Barış Aytürk, 22, 23 ve 24. Dönem CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Hayrettin Çiçek, törende yaptığı konuşmada projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Çiçek “Bugün burada bir araya gelmemize vesile olan bu güzel projenin hayata geçirilmesinde büyük emeği bulunan Sayın Ensar Öğüt’e özellikle teşekkür ediyorum. Kendisi bu yatırımı memleketine bir vefa borcu olarak görmüş, büyük ölçüde kendi imkânlarıyla destek vermiştir. Ardahan’da da bir otel yatırımı bulunan Sayın Öğüt, tüm bu çalışmaları ticari kaygı gütmeden, tamamen doğduğu topraklara hizmet anlayışıyla gerçekleştirmiştir. Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Seyir terasının yapımını üstlenen Ensar Öğüt ise konuşmasında, Çıldır’ın turizm potansiyeline vurgu yaparak, “Bu seyir terası, Valimiz, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızın destekleriyle hayata geçirilen çok değerli bir projedir. Burası, Şeytan Kalesi’nin tarihi dokusunu ve çevresindeki kanyon güzelliğini en net şekilde izleme fırsatı sunuyor. Çıldır Gölü, Aktaş Gölü ve bu yeni seyir terasıyla birlikte bölgemiz turizm açısından büyük bir potansiyele sahip” ifadelerini kullandı.
Çıldır’a yatırımlarının devam edeceğini se söyleyen eski Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt yeni müjdelerde verdi. Önümüzdeki yıl bölgeye ‘Aşıklar Otağı’ ve kafeterya yapacağını açıklayan Öğüt, buranın gelirinin ise ihtiyaç sahibi ailelere verileceğini bildirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter: