Ardahanlı iş insanı ve eski milletvekili Ensar Öğüt’ün kendi adını taşıyan işletmesi hizmet ağını genişletti. Konakta hafta sonları 10.00 – 14.00 saatleri arasında halka açık kahvaltı menüsü için tanıtım programı düzenlendi.
Gıda Yüksek Mühendisi gözetiminde tesisin mutfağında hazırlanan çoğu yöresel gıdalardan oluşan 53 çeşit kahvaltılık ürün, programa katılan davetli ve basın mensuplarına tanıtıldı. Açık büfe şeklinde hizmete sunulan ürünler arasında omletten, kuymağa. Ardahan yöresi peynirlerinden yeşilliklere, pişiden keteye varıncaya kadar onlarca ürün sunumuyla da davetlilerin büyük beğenisini topladı.
İşletme sahibi 22, 23 ve 24’ncü dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, konağın kahvaltı programına katılan misafirlerini kapıda karşıladı. Kahvaltılıkların hazırlandığı mutfağı basın mensuplarına gezdiren Öğüt, Konakta halkın hizmetine giren sabah kahvaltısı menüsü hakkında açıklamalarda bulundu. İşletme olarak amaçlarının Ardahan’ın güzelliklerini tanıtmanın yanı sıra Ardahan’ı eşsiz lezzetleriyle bilinen gastronomi şehirleri arasına sokmak olduğunu söyledi.
Öğüt, “Şehrimizde turizmin gelişmesine katkı sunmak için açtığımız bu konak Ardahan’ın bütün güzelliklerini misafirlerin önüne seriyor. Konak, Ardahan’ı hâkim bir noktadan gören konumu nedeniyle Kura Nehri ve Ardahan Kalemizin eşsiz manzarası misafirlerimizin büyük beğenisini kazandı. Bu güzelliklerin yanında bölgemizin tatlarını da tanıtmaya başladık. Gastronomi artık turizmin bir parçası haline geldi. Ardahan’ı ülkemizin tanınan gastronomi şehirleri arasına sokmak için gıda mühendisi arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Şehrimizin yöresel lezzetlerini misafirlerimizin hizmetine sunduk. Amacımız Ardahan’a değer katmak insanlarımıza faydalı olmak” ifadelerini kullandı.
Ensar Öğüt Konağı yüksek gıda mühendisi Elif Atsal ise menülerinde yer alan yöresel ürünleri tanıttı. Tecrübeli ellerden çıkan lezzetleri sıralayan sorumlu müdür Atsal, “Ensar Öğüt Konağımızda 53 üründen oluşan sabah kahvaltısı programımızı hayata geçirdik. Misafirlerimize sabah kahvaltısı menüsünde Ardahan yöresel içli kete, tava böreğimiz, Ardahan’ımızın pişisi ve ketesini sunuyoruz. Sıcaklardan; domatesli biber, ızgara sucuk, haşlanmış yumurta, menemen ve pastırmamız var. Ayrıca Ardahan’ımızın kaşar peyniri bunun yanında Van'ın otlu peyniri, köy peynirlerimiz arasında çeçil peynirimiz, tulum peynirimiz bulunuyor. Salatalarımız çeşitlerimiz olarak da patates salatası, zeytin salatası, lor peynir ile hazırlanan salatamız mevcut. Tatlılarımız ise portakal reçeli, çilek reçeli, tahinli pekmez ve tatbikî Ardahan balıyla tereyağımızı bulabilirsiniz. Kahvaltı soframızda bulunan yeşillerimiz arasında ise hepsi mevsimsel ürünlerden ince biber, roka, marul, maydanoz, domates ve salatalık bulunuyor. Meyve olarak da dilimlenmiş karpuz, kavun, portakal ve muz yer almakta. Misafirlerimizin tercihine göre ayrıca omlet ve yine bölgemizin sevilen tatlarından kuymak ikramında da bulunuyoruz” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: