9 Ocak’ta başlayıp 13 Ocak’ kadar devam etti
9 Ocak 2012 perşembe günü başlayıp 13 Ocak’a kadar devam eden tanıtım fuarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ardahan ili Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Mor; “Ardahan, Kafkasların önemli tarih ve kültür şehridir. Uzun yıllar uluslararası tanıtım fuarlarına katılamamak tabiî ki eksikliktir. Bu yıl bu fuara katılmamızda en büyük desteği sunan Ardahan Valimiz Mustafa Tekmen’ e teşekkür ederim. Ardahan 81 ilin içinde kendisini uluslararası tanıtım şansını yakaladı” dedi.
Ardahan layık olduğu yere gelmelidir
EMITT Fuarın Ardahan'ın tanıtımı için önemli olduğuna dikkat çeken Mor; "Kazımız, balımız, kaşarımız, tereyağımız, katmer, fesselli ve kaymağımızla katılmış bulunmaktayız. Aynı zamanda kitaplarımız, broşürlerimiz, CD’lerimizle tanıtımımızı sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl ilk defa katıldık eksiklerimiz var ama bir daha ki fuara daha geniş daha tefaeruatlı bir şekilde katılacağız. Broşürlerimiz, tanıtım CD’miz vardır. Onların dağıtımını şu anda yapıyoruz. Bundan sonraki fuarlara daha geniş çaplı ve daha fazla yöremizin kültürüne dayalı motiflerle ve yemeklerle geleceğiz. Amacımız Ardahan’ın yaylalarıyla çayırlarıyla bir yaz turizm merkezi olduğunu ve doğa harikalarının olduğunu Türkiye’ye ve Dünya’ya tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.
ARDAHAN KÜLTÜR EVİ ARDAHANLILARI YANLIZ BIRAKMADI
Kurulduğundan bu yana Ardahan'ın tanıtımında büyük pay sahibi olan, sorunlara duyarlılığıyla yılın sivil toplum kuruluşları arasında kısa zaman içerinde gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla her ardahan2lının gönlünde ayrı bir yer edinen Ardahan Kültür Evi Yönetimi, 9 Ocak 2012 perşembe günü başlayıp 13 Ocak’a kadar devam eden dünyanın en büyük 5. Turizm Fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) Ardahan standını yanlız bırakmayarak ziyaretiyle şenlendirdi.
Ardahan Kültür Evi, Ardahan’ın tanıtımını Fuardan Kanal 9 televizyonuyla canlı yayın ekranlarına taşıdı.
Sağlıklı Yaşam Ardahan’da
Stant da Ulusal ve Yerel Televizyon ve basının sorularını yanıtlarken Ardahan’ın organik ürünlerinden söz eden Tuncer Dağ; “Sağlıklı yaşam için Ardahan’ın balını, kaşar peynirini, tereyağını tarım ve hayvansal ürünlerinin, insan sağlığına ilaç gibi katkısı olduğunu söyledi.
Fuarda katılımın sağlanmasında önemli çaba gösteren Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve Avcılar Kars Ardahan Iğdır Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Kanal 9 TV’de canlı yayında Ardahan’ın zenginliklerini, balını, kaşarını, kültürünü anlattılar.
Zeynel Çınar’dan tam destek
Zeynel Çınar’ın sunduğu “Çınar’ın Sesi” programına konuk olan Ardahan Kültür Evi Başkanı Tuncer Dağ ve Avcılar Kars Ardahan Iğdır Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Ardahan’ın TÜYAP fuarındaki çalışmalarını ve yöresel ve hayvansal ürünlerinin tanıtımına büyük zaman ayırdılar.
Ozanlar Ardahan dedi
Canlı yayında Ozan Zeynel Çınar ve Ozan Adem Demir Fuardaki gördükleri Ardahan’ın güzelliklerini türküleriyle canlı yayında dinleyicileriyle paylaştılar. Yoğun telefon trafiğinin yaşandığı canlı yayında, Ankara Yeniköy Dernek Başkanı İmdat Askeroğlu, Konuklara ve ozanlara teşekkür ettikten sonra Ardahan’ın tanıtımına ve ozanlık kültürün yaşanmasına önemli katkı sunan “Çınar’ın Sesi “ programına sponsor olacağını taahhüt etti.
BAŞKAN KÖKSOY İSTANBUL EMITT FUARINI ZİYARET ETTİ
Ardahan Valiliği tarafından 10-13 Şubat tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TUYAP’da organize edilen EMITT Kültür ve Turizm Fuarı kapsamında açılan Ardahan standını Belediye Başkanı Faruk Köksoy ziyaret ederek manevi destek verdi.
Başkan Köksoy; Ardahan’ı tanıtan bu tür organizasyonların devamlı yapılması gerektiği ve şehrimizin içe kapanıklıktan kurtulup, dışarıda hak ettiği saygıyı bulması açısından çok önemlidir. Aynı zamanda gurbette yaşayan, uzun süredir buraya gelemeyen hemşerilerimizin de bu tür organizasyonlara daha duyarlı davranarak mümkün olduğu kadar katılım yapmalarını beklediğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
DOĞRUYOL; FEDERASYONUN ASIL GÖREVİ ARDAHAN'I TANITMAKTIR
İstanbul’da her yıl 60’ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. Turizm Fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMİTT) Ardahan standını 3 gün boyanca yalnız bırakmayan Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Güven Doğruyol; “Federasyon’un asıl görevi Ardahan’ı tanıtmaktır” dedi.
Stant da Siyasal Birikim Gazetesinin sorularını yanıtlayan Güven Dğruyol; “Bu standın açılmasında emeği geçen Ardahan Valimiz ve Ardahan İl Kültür Müdürümüze ve buraya gelen ekipteki bütün arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum.
Ardahan standının Fuarda açılışının birinci günü erken saatlerde Siyasal Birikim Gazetesinin İmtiyaz Sahibi Mustafa Küpeli’nin haber vermesinden sonra biz Ardahan Dernekler Federasyonu olarak ilk günden harekete geçerek SMS yoluyla ve arayarak. hemşehrilerimize önemli duyurular yaptık. Fuardaki en kalabalık standın Ardahan standı olması da federasyon ve Ardahan derneklerinin duyurularından dolayı oldu. Hepsine teşekkür ederim diyen Güven Doğruyol Konuşmaların şöyle sürdürdü;
Doğruyol; "3 gün boyunca standa gelip destek sunduk. Sonucunda insanlar buraya yoğun bir ilgi gösterdiler. Çünkü Ardahan olarak ilk kez EMİTT fuarında yer alıyoruz. Bu bizim için gurur kaynağıdır. İlk seferki bizim tecrübesizliğimize denk geldi. Küçük bir standımız, küçük bir oluşumumuz var. Biz bunu seneye elimizden gelenin en iyisini yaparak sponsorluk şeklinde büyüterek güzel bir stant hazırlayacağız ziyaretçilerimize. Seneye Ardahan’ın nasıl bir yer olduğunu, ne kadar büyük kültür mirasının olduğunu ve ürettiği ürünleri çok detaylı bir şekilde ziyaretçilere sunacağız. EMİTT fuarı gibi uluslararası bir fuarda yabancılara da yurdumuz insanına da, Ardahan’ı unutmuş veya özlemini çeken hemşerilerimize de hafızalarda kalıcı bir stant hazırlayacağız inşallah" dedi.