e-Fatura sadece e-Fatura aboneleri ile yapılan alışveriş işlemlerinde düzenlenebilirken e-Arşiv Fatura ile tüm müşterilere elektronik ortamda fatura düzenlemek mümkün olur. Bu bakımdan önemli bir farka sahip olan e-Arşiv Fatura uygulaması her türlü iş kolunda rahatlıkla kullanılabilir.
Fatura düzenlenecek unsurun mal ya da hizmet olması fark etmeksizin mükellefler e-Arşiv Fatura uygulamasını kullanabilir. Bu yönüyle uygulamanın oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu söylemek mümkündür. Standart olarak e-Fatura kullanıcıları için mümkün olmayan düzenlenmiş eski tarihli faturaların muhafaza edilebilmesi ise e-Arşiv Fatura uygulamasının çok önemli bir farkı ve avantajıdır.
e-Arşiv fatura programı ne işe yarar?
Her türlü iş kolu için büyük kolaylıklar sağlayan e-Arşiv Fatura programı kullanıcılara fatura düzenlemenin yanı sıra arşivleme imkânı da sunar. Bir işletmenin muhasebe kayıtlarının düzenli oluşması bakımından faturalama işlemlerinin doğru ve zamanında yapılması son derece önemlidir. Uygulamanın bu çerçevede her büyüklükteki işletmeye büyük katkılar sağlayacağı açıktır.
e-Arşiv Fatura programı kullanmanın en büyük yararlarından birisi de düzenlenen faturaları uygun şekilde muhafaza etmeyi kolaylaştırmasıdır. Normal koşullarda önemli giderler gerektiren, işgücü ve zaman kaybına yol açan arşiv işlemleri e-Arşiv Fatura ile ortadan kalkar.
e-Arşiv fatura programını kullanmanın avantajları nelerdir?
e-Arşiv Fatura programı kullanma avantajları arasında ilk sırada tüm müşterilere aynı şekilde elektronik ortamda fatura düzenlenebilmesini sağlaması gelir. e-Fatura mükellefiyeti kapsamında fatura düzenlenirken muhatabın da aynı şekilde e-Fatura kapsamında bulunması gerekir.
e-Arşiv Fatura programı bu zorunluluğu ortadan kaldıracak şekilde kurgulanmıştır. Dolayısıyla fatura düzenlenecek olan muhatabın elektronik fatura mükellefi olması şartı bulunmaz. Bu durum satış yapılan veya hizmet sunulan her müşteriye yönelik olarak elektronik ortamda fatura düzenleme imkânı getirdiğinden önemli bir kolaylıktır. Ayrıca bu açıdan faturalama işlemleri sırasında yapılması muhtemel hataların önüne geçilmiş olur.
İşletmeler açısından e-Arşiv Fatura programı kullanmanın bir başka avantajı ise düzenlenmiş bulunan faturaların saklanma ve depolanma işlemlerinden kurtulmaktır. Kâğıda basılı fatura ya da e-Fatura aboneliği için zorunlu olan fiziksel arşiv düzenleme, baskı ve depolama işlemleri e-Arşiv Fatura aboneleri için maliyet doğurmaz.
Sistemin kendi bünyesinde düzenlenen elektronik faturaları yasal süre boyunca muhafaza etme kabiliyeti vardır. Böylece geriye dönük olarak istenen herhangi bir işleme bilgisayar veya mobil cihazlar üzerinden kolayca erişmek mümkün olur. Bunun sağlayacağı parasal kazanımlar ve elde edilecek işgücü ve zaman tasarrufu ise her işletme için son derece değerlidir.
Yorumlar
Kalan Karakter: