Dünyada bu yıl 7. Düzenlenen ve en uzun rotayı Türkiye'de izlenen organizasyonun son ayağı Ardahan'ın Çıldır ilçesinde tamamlayan Ralliciler, Ardahan Valiliği tarafından Çıldır ilçesinde verilen yemekle istirahat ettiler.
Önceki gece Kars'a gelen ve geceyi kentte geçiren Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden, 111 takım, 365 araç ve 666 yarışçının bulunduğu ralliciler, Ardahan durağından sonra rotayı Azerbaycan'a çevirdiler.
Ardahan Vali Yardımcısı Kadir Taner Eser ve Çıldır İlçe Kaymakamı Cevat çelik tarafından karşılanan ekip, Çıldır Gölü kenarında bulunan Alabalık tesislerinde bir süre dinlendikten sonra ikram edilen yemek ardından Türközü Sınır Kapısı üzerinde Azerbaycan'a doğru yol almaya başladılar.
Bu organizasyonun Ardahan Kars ve Iğdır rotasını Ralliciler 2. Başkanı aynı zamanda Kars'ın Akyaka ilçesi doğumlu olan Nadir Serin'in katkısı ile gerçekleştiği öğrenilirken, Ardahan Valiliği de Ardahan'ın tanıtılması için bu yönde ciddi bir girişimde bulunduğu ve rallicilerin Ardahan üzerinden Bakü'ye geçmelerini sağladığı bildirildi.
Rallicilerin yorgun olması dikkatlerden kaçmazken, Ardahan Vali yardımcısı Kadir Taner Eser, Ralli ekibini organize eden heyetle birebir ilgilenerek var olan mevcut sıkıntılarının giderilmesi için özel bir çaba harcadı.
Ardahan'ın ve bölgenin özellikle doğa ve turizmi hakkında Rallicilere bilgi veren Vali yardımcısı Kadir Taner Eser, Ardahan hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Vali Yardımcısı Eser, etkinlik anısına Ralli 2. Başkanı Nadir Eser'e teşekkür plaketi vererek, bu etkinliği önümüzdeki yıl içinde tekrar Ardahan üzerinde devam etmesini istedi. Bu teklif karşısında teşekkürlerini sunan Ralli heyeti, kendilerine gösterilen misafirperverlik nedeniyle büyük memnuniyet yaşadıklarını ve önümüzdeki yıl ralli etabında farklı bir etkinlik çalışması yapmayı düşündüklerini söylediler.
Allgau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin, Almanya'dan yola çıkan grubun 6 ülkeyi geçtikten sonra Türkiye'ye ulaştığını belirtti. Amaçlarının dostluk ve barış mesajları vermek olduğunu açıklayan Serin; "Biz bu etabı 12 Mayıs'ta Bakü'da noktalayacağız. Etkinliğimize İstanbul'da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Çorum'da Ertuğrul Günay ve Agah Kafkas, Samsun'da Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon'da ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldı. 666 kişi Azeri "Olmaz, olmaz" şarkısını söyleyecekler. Çaldıkları müzik aletlerini o şehirdeki bir okula hediye edecekler. Ralli sonucunda bütün arabalarımızı birleşmiş milletlere hediye edeceğiz. Geçen yıl da 200 adet aracımızı Türk Kızılay'ına teslim ettik. Bakü'ye varmak için yarış yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yarışı birinci sırada tamamlayan ralliciye, Ürdün devlet Başkanı Kral Abdullah tarafından deve hediye edileceğini" sözlerine ekledi.