Doğu Ekspres Treninin son durağının Ardahan olması için Sevdamız Ardahan Derneği öncülüğünde 14 Ocak 2020 tarihinde ATSO toplantı salonunda yapılan çalıştayda platform kurma kararı alınmıştı.
Siyasiler başta olmak üzere, STK’lar, Dernekler, Gazeteciler, Avukatlar, Muhtarlar ve halkın tek yürek olup Doğu Ekspres Treninin son durağının Ardahan olması için yoğun bir katılım olmuş, çalıştay amacına ulaşarak yol haritası için çalışmalar başladı.
Kampanyanın kamuoyunda büyük destek gördüğünü belirten ve Doğu Ekspres Platformu’nun kurulduğunu açıklayan Sevdamız Ardahan Derneği Başkanı Levent Pehlivan, resmi işlemlerin yanı sıra logo çalışmasıyla birlikte oluşacak yönetim ve görevlendirmenin önümüzdeki hafta tamamlanacağını söyledi.
Pehlivan, “Kamuoyunu oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla boş durmuyoruz. Çay ocakları, pastaneler ve esnafları ziyaret ederek gündemi sıcak tutuyoruz. Yine Farkındalık yaratmak adına taksi ve dolmuşçu esnafımıza ricada bulunarak camlara ‘Doğu Ekspres Treni için Ardahan Tek Yürek’ yazısını yazdırmalarını istedik. Süreç şu an çok iyi ilerliyor. Kurulan platform, 20 Ocak 2020 Pazartesi günü saat 13:00’da ATSO toplantı salonunda bir araya gelerek izlenecek yol haritasını ortaya çıkaracak” dedi.
Geçmişten bu güne kadar Ardahan’da siyaset yapan tüm bireyleri arayarak Ardahan için önemli olan bu kampanyaya destek vermesi adına bilgilendirmelerin yapıldığını ve her hangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin bu yola çıktıklarını aktaran Başkan Pehlivan, “Farklı siyasi parti temsilcilerinin Ardahan’ın ekonomik ve turizm olarak gelişmesine katkı sunacak ‘Doğu Ekspres Treninin son durağı Ardahan olsun’ projemize destek vermeleri güzel bir şeydir. Fakat Ardahan için çok önemli bir konunun siyasallaştırılması ve siyasi malzeme yapılması fayda yerine zarar getireceğini düşünüyorum. Bu iş, sadece bir kişi ya da bir kurumun öncülüğünde değil, tüm kesimlerin katılımıyla devam ediyor. Ardahan’daki Baro, STK Başkanları, Siyasi parti temsilcileri, federasyon, dernekler, gazeteciler, muhtarlar ve halkımızın 2647 imzasıyla başlatılan bir kampanyadır. Sevdamız Ardahan Derneği olarak 19.02.2019 tarihinde imza kampanyası başlattık, bu çalışmada her kesin emeği var. Konumuz Ardahan’dır, emeğe saygı duyulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar 2
Kalan Karakter: