Ardahan’da faaliyet gösteren tekstil atölyeleri kalifiye eleman bulamadıkları için kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Asgari ücretle çalışacak eleman bulmakta güçlük çeken tekstil atölyesi işletme sahipleri belediye başkanı Faruk Demir’i makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
2021 yılında Belediye Başkanı Faruk Demir’in girişimleri sonucu Ardahanlı iş insanı Sabri Erdoğan’ın katkılarıyla yapılan Ardahan Tekstil Fabrikası ile daha sonra İl Özel İdaresi tarafından yapılarak özel sektöre devredilen tekstil atölyeleri işçi sıkıntısı çekmeye başladı. İlk açıldıklarında yoğun taleple karşılaşan atölyelerde bugünlerde ise çalıştıracak işçi bulamadıklarından dolayı üretim kapasitelerini yüzde 70 oranında düşürdüklerini ileri sürdüler.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, tekstil atölyelerinin içinde bulunduğu işçi krizini çözmek için kamuoyuna çağrıda bulundu. Belediyeye iş için başvuran vatandaşları atölyelerde çalışmaya yönlendiren Demir, “Mesaimin çoğunu belediyemizde çalışmak için başvuru yapmaya gelenlerle geçiriyorum. Açıkça söylüyorum belediyedeki tüm kadrolarımız dolu. 1 kişiyi bile almamız mümkün değil. Tekstil fabrikalarımız ise işçi bulamadıklarından yakınıyor. Karı koca çalışan bir ailenin eline ayda 45 bin lira geçecek” dedi.
Başkan Demir açıklamasının devamında ise şunları dile getirdi; “Değerli hemşerilerim çok önemli bir duyuru yapıyorum. Cumhuriyet tarihinde Ardahan’ımıza kazandırdığımız 2 Tekstil atölyemizin işletmecileri çalıştıracak eleman bulamamaktan yakınıyorlar. Gittim gördüm makinalar işçi olmadığı için boş duruyor. Biz niye yaptırdık bu yatırımları, asgari ücret, SGK, öğlen yemeği ve ücretsiz servis olanaklarıyla bir evden karı-koca çalışsa ayda ellerine 45 bin lira net maaş geçecek. Ancak çalışacak eleman bulamadıkları için fabrikalarımız siparişi kısıtlı alıyorlar ve üretim bantları boş duruyor. Konuyu benim dışımda ilimizin tüm yönetici ve ileri gelenlerine de iletmişler. Hal böyle iken, Benim günlük mesaimin % 70’i belediyede çalışmak isteyen başvurularla geçiyor. Belediye kanununun bir kadrosu var oda dolu, yer boşalmadıktan sonra 1 kişi dahi almamız mümkün değil. İş arayan kardeşlerim, Tekstillerde çalışmak isteyen hemşerilerimize işleri hazır” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: