CHP Ardahan İl Başkanlığı, Çözüm sürecinin son dönemde yaşanan terör olaylarına zemin hazırladığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, bazı İl Valileri, MİT ve bazı kamu görevlileri hakkında "Terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan suç duyurusunda bulundu.
CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, ilçe başkanları ve partililerle birlikte suç duyurusu dilekçesini Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.
“GÖZ YUMULDU”
Ardahan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan, “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır. “Çözüm Süreci” adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir” dedi.
Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir diyen taştan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilere, Kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir. Gelinen süreçte AKP hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır. Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP'li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçunu oluşturmaktadır. bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçundan bugün suç duyurusunda bulunduk.”