Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kedi ve köpek sahipleri için çip ve pasaport zorunluluğu konusunda hatırlatmada bulundu. Hayvanların kayıt altına alınması amacıyla yürütülen bu süreçte belirlenen son tarih 31 Aralık olarak açıklandı.
Uygulama Hakkında Önemli Detaylar
Yaş Sınırı: 31 Aralık tarihinden sonra, 6 aylıktan büyük olan hayvanların sisteme tanımlanması (çiplendirilmesi) mümkün olmayacaktır.
Yasal Zorunluluk: Evcil hayvanların mikroçip ile kimliklendirilerek sisteme kaydedilmesi artık bir tercih değil, yasal bir zorunluluktur.
Yaptırımlar: Belirlenen tarihe kadar işlemlerini tamamlamayan hayvan sahipleri, yasal düzenlemeler gereği idari yaptırımlarla karşılaşabilecektir.
İşlemler Nasıl Yapılır?
Evcil hayvan sahipleri;
İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabilir,
Yetkilendirilmiş serbest veteriner hekimler aracılığıyla çip ve pasaport işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Not: 6 aylıktan küçük yavruların kayıt işlemleri, doğumlarından itibaren belirtilen süreler içinde her zaman yapılabilmektedir. Ancak mevcut yetişkin hayvanlar için bu tarih bir dönüm noktasıdır.
Sürecin aksamaması ve cezai işlem uygulanmaması için evcil hayvan sahiplerinin 31 Aralık mesai bitimine kadar işlemlerini tamamlamaları önemle rica olunur.
Yorumlar
Kalan Karakter: