Çıldır eski Belediye Başkanı Nizameddin ÇOŞKUN un Ardahan Üniversitesine devrettiği belediye binasını yerin de görüp incelemek üzere Çıldır Belediyesine gelen Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan KORKMAZ Belediye Başkanı Nurettin AYGÜN ve Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazim KARAÇAY tarafından karşılandı. Görüşmede gelecek yıl açılması planlanan Çıldır Meslek Yüksek Okulu için alt yapı çalışmalarının ortaklaşa bir çalışmayla sorunların giderilmesiydi.
Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın Belediye binasını gezerek eğitim için elverişli olup olmadığına bakarken en büyük sorunun ilçede öğrencilerin kalabilecekleri yurt sorunun olmasıydı. İlçede üniversiteye gelecek öğrenci ve öğrenci velilerinin kalacak yer sorunlarının çözümü olmadan üniversitenin herhangi bir bölümünün açılmasının zor olduğuna vurgu yapan KORKMAZ bu sorunu bir an çözüme kavuşturmak için belediyeyle ortaklaşa çalışma içerisine girerek ilçeye yüksek okulu kazandırmalıyız dedi.
Konuyla ilgili olarak Çıldır Belediye Başkanı Nurettin AYGÜN elinden geleni yapmaya hazır olduğunu yalnız ilçede mevcut bina bulmanın ve temin etmenin zor olduğuna vurgu yaparak özel sektörün bir bekleyiş içerisinde bulunduğunu ve üniversitenin çıldıra geleceğinin kesinleşmesinden sonra özel yurtların faaliyete geçeceğini beyan etti. Belediye olarak üzerimize düşen görev ne ise seve seve yapmaya hazırız diyen başkan mevcutta şuan özel sektörden bir şahsın 5 katlı bir binasının hazır olduğunu ve üniversitenin ilçeye açılmasıyla birlikte bu yurt sorunun büyük bir bölümünü karşılanarak öğrencilerinde mağdur olmayacaklarına dile getirdi.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın önümüzdeki yıl herhangi bir aksi durum olmaması karşısında Çıldır’a iki bölüm açmayı planladıklarını birinin Turizm meslek yüksek okulu diğeri ise tam net olmadığını, bu öğrenciler içinde Çıldır Gölü kenarında bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait dinlenme tesislerini kullanmak istediklerini,öğrencilerin okul haricinde burada da uygulamalı eğitim yaparak hem kendilerini geliştirmelerini hem de göl kenarındaki tesisin daha verimli hale gelmesini sağlamayı planladıklarını söyledi.