İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcığından Ardahan Valiliği görevine atanan Bilmez, göreve başlamasının ardından işe hızlı başladı
Vali Bilmez, Çıldır Gölü’nde turizm hizmeti verecek olan gezi teknesi ve iskelede incelemelerde bulundu.
Çıldır Kaymakam Vekili Zafer Oktay, Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu, Vali Yardımcısı Abdurrezzak Canpolat ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle birlikte iskeleyi gezen Vali Bilmez, Çıldır Gölü’nde turizm faaliyetinde bulunacak olan tekneye de binerek Çıldır gölünde ilk gezintiyi yaptı.
Çıldır Gölündeki incelemelerin ardından Vali Bilmez, Gölün kenarında bulunan rekreasyon proje alanını da gezerek, yapımı devam eden restoran ve konaklama evlerinde incelemelerini sürdürdü.
Vali Bilmez, incelemelerinin ardından Çıldır Belediyesini de ziyaret ederek, Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu ile makamında bir süre görüştü.
Bilindiği üzere 1 Temmuz günü “Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” olarak her yıl yurdumuzun her bir köşesinde çeşitli etkinlikler dâhilinde kutlanmaktadır.
VALİ MEHMET EMİN BİLMEZ’İN KABOTAJ BAYRAMI MESAJ
Denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış olan Kabotaj Kanunu, denizciliğimizin daha da gelişip büyümesinde önemli rol oynamış, ülkemizin çağdaş medeniyetler düzeyine ulaşması amacıyla başlatılan kalkınma seferberliğine de büyük ivme kazandırmıştır. Limanlarımızda her türlü yük ve yolcu taşıma hakkını Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına tanıyan bu kanun ülkemizin gelişme sürecinde ise önemli bir kazanım olarak tarihe geçmiştir.
Denizcilik sektörünün gelişimine büyük önem veren devletimiz ve hükümetimiz; özellikle son dönemlerde tüm sektörlerde yaptığı yatırımlarla göstermiş olduğu büyüme ve ilerleme hamlesini denizcilik sektöründe de sergileyerek ülkemizin uluslararası denizcilik pazarından aldığı payın daha da artmasına yönelik gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır.
Yaz ve kış aylarında kendine özgü doğal bir güzelliğe sahip olan Çıldır Gölü’de artık bir Gezi Teknesine kavuşmuş bulunmaktadır. Bu vesileyle de Gezi Teknesini ilimize kazandıran Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’a şahsım ve Ardahan halkı adına şükranlarımı sunuyorum.
İlimizde de bundan sonraki yıllarda çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” vesilesiyle civar illerden vatandaşlarımızın gözde yazlık ve kışlık eğlence ve dinlence bölgesi olmaya aday Çıldır Gölü Doğu Anadolu’nun deniz özlemini karşılayacaktır. Gençlerimizin su sporlarına yönelmesine ve şehrimizin gelişmesine vesile olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm deniz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün denizcilerimizin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91’inci yıldönümünü kutluyorum.
Mehmet Emin BİLMEZ
Vali
Yorumlar
Kalan Karakter: