Çıldır doğa güzellikleriyle hep gündemde olmuş ama bir türlü kötü kaderini değiştirecek atılımların yapılmasını sağlayamamış. Sadece günü yaşayıp yarını unutmuşuz. Peki şuan ne var kaderimizi, kötü gidişatımızı değiştirecek, insanlarımızın buralarda kalmasına ikna edecek ve gençlerimizi buralardan koparmayacak.
Çıldır altın çağa giriyor diyorum ya başlıkta işte bu fırsatlar.
İlçemiz den geçecek olan Kars-Tiflis demiryolu çalışmaları kış şartları olmasına rağmen devam ediyor. Toprağı para etmeyen köylümüz yeterli verimi alamayınca ekmekten de vazgeçti topraklar biranda para etti. Demiryolu için satın alınan topraklar köylümüze azda bir ekonomik katkı sağladı. Demiryolunda birçok vatandaşımız çalışmaya başladı.
Yine Kars-Tiflis demiryolu çalışmasında Taşdeğirmen köyü mevkiinde yapımına başlayan Türkiye’nin en uzun tüneli olacak olan Çıldır Tünelinin başlaması. Yetkililerin tünelden çıkan hafriyatı depolamak için bile buralardan yer almaya başladılar. Ayrıca tünel inşaatında şuan da bile birçok insanımız çalışmakta, yaz aylarının gelmesiyle beraber çalışan sayısının 300 civarında olacağı beklenirken yöreye sağlayacağı katkının büyüklüğünü tartışmaya bile gerek yok.
Aktaş sınır kapısının açılmasın büyük bir ihtimal haziran ayında gerçekleşmesiyle beraber bölgemizde canlanmanın hep beraber şahidi olacağız.
Her şeyden önemlisi ise Çıldır Meslek Yüksek Okulunun bu yıl açılarak öğrenci alacağı olayı. Göçten bahsederken düşünsenize ilçeye insanların her yıl artarak gelmesini. İlçe esnafına sağlayacağı katkı ne kadar olacaktır buyurun hesabını sizler yapın.
Yine bu yıl inşaatına başlanacak olan 16 derslik lise. Yanında kapalı spor salonu. Lise öğrenci sayısının artması, ilçeye kazandıracağı nüfus ve ekonomik katkı.
Kura nehrinde yapımına bu yıl daha fazla kişi ve araçla çalışmalara başlanacak olan baraj inşaatları, baraj inşaatında çalışması planlanan 600 ‘a yakın personel alımı ve personel ihtiyacının büyük oranının ilçemizden sağlanması.
Çıldır için yukarıdaki saydıklarım sadece kabataslak ve gerçekleşecek olan yatırım ve işler. Bunlara sahip çıkar ve üzerimize düşeni yaparsak tabii başta siyasiler, bürokratlar ve ilçe halkı eminim ki ilçemiz hak ettiğin yerin daha da önünde olacaktır. O zaman Çıldır için birlik, beraberlik ve güç olmaktan başka çaremiz yok. Ama yok ben muhalefette kalıp bunların yapılmasına engel olacağım diyorsanız ve oluyorsanız unutmayın ki sizler bu güç ve beraberliğin karşısında ezilip, yok olup çürüyecek ve hiç olacaksınız.
Şimdi Çıldır için, gelecek için, güzel ve mutlu yarınlar için el ele vermenin tam zamanı. Umarın bunların farkında olmuşsunuzdur.