Ardahan İl sınırında partiler tarafından karşılanan Dokuzcan ve beraberindekiler, CHP Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem'i parti binasında ziyaret etti.CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, burada yaptığı açıklamada, CHP'nin iktidar olması için kadın partililerin çok çalışması gerektiğini, bunun için kadın kolları olarak "Yedi Ayda, Yedi Bölgede CHP Kadınları Anadolu Yollarında" adını verdikleri bir çalışmayı başlattıklarını söyledi.
Çalışmanın 3 aşamadan oluştuğunu belirten Dokuzcan, şöyle konuştu: "Başlattığımız çalışmanın birinci aşaması kadın örgütü içerisindeki eksikliği tamamlamak, ikincisi yerel seçimlere giderken, yerel politikaları yerinde görmek ve kadın bakış açısıyla politika üretmek. Son aşama ise genel karşılaştığımız birtakım sorun ve çözüm önerilerini merkeze iletmektir. Başlattığımız gezilerimizin amacı kadın örgütlerimizi daha coşkulu ve gür bir sesle ortaya çıkarmaktır" dedi.
Çalışmaları içerisinde özellikle kadın örgütünde sevgiyi, umudu, inancı ve güveni örgütlemek gibi bir iddiaları olduğunu ifade eden Dokuzcan, "Bunu yapabilir miyiz diye her gittiğimiz yerde arkadaşlarımızla toplanıyor, konuşuyoruz ve bunun örgütte bir özlem olduğunu görüyoruz. Bu özlemi ve hasreti tetikleyecek insanlara ihtiyaç var. Bu yaklaşımı sizde de gördük. Bunu birçok yerde de gördük. Bu çok umut verici bir şey" diye konuştu.
Partide bir değişim olduğunu gördüklerini kaydeden Dokuzcan: "İyi örgütlene-bilirsek ve sevgiyi ön plana çıkarabilirsek partide bir değişim olur ve önümüzdeki süreçte, Ankara'daki merkezi yapının gelenekselleşmiş davranışlarından çıkarılması için güçlü bir örgüt oluşturulabilir. Kadın örgütü olarak bunu yapmaya çalışacağız. Çok olumluyuz, canlı, heyecanlı bir değişim var. Bu değişimin taşıyıcılığının bir parçasını da biz yapacağız. Biz kendimize güveniyoruz. Bu çalışma için de kadın örgütüne güveniyoruz" dedi.