"Hayır" çalışmalarına katılmak üzere Göle'ye gelen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur,CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış,Parti Meclis Üyesi Hülya Güven ve CHP Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan,Göle İlçe Başkanlığı binasında partililerle biraraya geldi.
CHP Göle İlçe Başkanlığı binasında partililerle biraraya gelen CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın,26 tane birbirine benzemeyen maddeyi bir paketin içine koyarak yaratılan kargaşadan medet umanların vatandaşı neyi oyladığını bilemez duruma getirdiklerini savundu.
Günaydın, "Hepimizin bildiği gibi 12 Eylül tarihinde Türkiye bir anayasa değişikliğini refaranduma götüren yasayı oylamak için sandık başına gidecek. Yurttaşlarımız ya "evet" diyecek, ya da "hayır." Fakat genel olarak kanımız şudur ki; vatandaşımız hangi yönde oy kullanacak olursa olsun, süreç konusunsa yeterince bilgi sahibi değildir.
Bu vatandaşımızın suçu da değildir.Bir paketin içerisine birisi yürütme maddesi olmak üzere 25 tane maddeyi koyup da bunların tümüne "evet" ya da tümüne "hayır" demenin demokrat bir yaklaşımla açıklanamaz olduğu açıktır. Bu maddelerden kimisi beğenilip benimsenecek, kimisi de beğenilmeyip reddedilebilecek maddeler olabilir.
Millet iradesine inanan bir iktidarın yurttaşlarımıza bu maddelerin tümü için "evet" ya da "hayır" oyu kullanma seçeneğini tanıması gerekirdi.
Bu ülkeyi yöneten başbakan diyor ki;"Ben bir hap hazırladım vatandaşa.Vatandaş bunları ayrı ayrı düşünmeyecek ve bu güzelce hazırladığım hap'ı yutacak." Başbakanın bir hap'ı vatandaşa yutturma düşüncesi ve bunu aklından geçirip ifade etmesi, gerçekten garip ve vatandaşa saygı ile açıklanır bir durum değildir.
Milletin önüne atılmış olan bu anayasa topunun aslında hepimize ülkemizin giderek artmakta olan ve AKP iktidarıyla çözülemez bir noktaya doğru sürüklenmekte olan sorunları bize unutturma çabasının da bir önemli parçası niteliğinde olduğunu ifade eden Günaydın, şöyle konuştu: "Herkes biliyor ki AKP iktidarı bu anayasa paketi değişikliğini çıkartırken üç tane temel amaç gütmüştür.
Birincisi parti kapatmalarının zorlaştırılması, ikinci anayasa mahkemesinin yapısının üçüncüsü de HSYK'nın yapısının değiştirilmesidir.
Bu üç temel amaç dışındakiler tabiri caizse AKP'nin garnitürü niteliğindedir. Yargıyı tümüyle kontrolüne alıp yargı üzerinden Türkiye'nin kurumlarını kendi yapısına, kendi isteklerine göre yeniden biçimlendirme telaşı içerisindedir."dedi