CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, daha önce kapatılan Köprülü (Koreveng) Belde belediyesinin açılan dava sonucu Danıştay tarafından yeniden açılmasına karar verildiğini, kararın Erzurum İdari Mahkemesine gönderildiğini ifade ederek, bunun tüm vatandaşların, derneklerin, milletvekillerinin, gazetecilerin ortak çabası ile gerçekleştiğini ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğüt, yargıyı da doğru kararı nedeniyle kutladı.
ÖGÜT’ÜN SEVİNCİ…
Öğüt yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Göle Köprülü Beldemizde seçim olabilmesi için Danıştay 8.Dairesinde görülen dava, titiz takiplerimiz sonucunda kazanılmış olup; 04.07.2014 günü 2013/10212 sayı ile Danıştay 8.Dairesinden çıkış yaparak Erzurum İdare Mahkemesine gönderilmiştir. Erzurum İdare Mahkemesi bu kararı YSK’ya tebliğ ederek Göle Köprülü Beldesinde seçim tarihi belli olacaktır. İzlenen yanlış politikalar yüzünden Bölgemizdeki insanların doğup büyüdükleri kendi topraklarından göç etmek zorunda kalması sonucu, Beldemizdeki nüfus sayısının düşmesi hem Köprülülü, Hem Göleli hem de Ardahanlılar olarak hepimizi çok üzmüştü.
ÖĞÜT’TEN ÇAĞRI
Köprülüden göç eden hemşehrilerim duyarlı davranarak bundan sonra Nüfus Kayıtlarını Köprülüye alıp, nüfusu 2000’in üzerine çıkartarak bir daha Belediyemizin düşmemesini sağlayacaklarına inanıyorum.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Köprülü Beldemizde Belediyenin kalması için mücadele eden başta Belediye Başkanı Yıldırım Sarıkaya’ya, davayı takip eden Av.Murat Toprak’a, mevcut ve eski Milletvekillerimize, Muhtarlarımıza, Gazetecilerimize, Köprülü Dernek ve Yöneticilerine, Köprülü, Göle ve Ardahan Halkına teşekkür ediyor, Belediyemizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, herkese selam ve saygılarımı sunuyorum”dedi.