Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli Seçimler öncesi Ardahan’ı ikinci kategoriye aldı.
Ardahan’da Belediye Başkanı adayı olmak için müracaat eden aday adaylarını yakın takibe alarak saha çalışmalarını başlatan CHP Genel Merkezi, bir heyet Ardahan’a göndererek çalışma başlatmıştı.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, Mahalli seçimlerde rahatlıkla kazanabileceği illeri birinci kategoriye alırken, az farkla seçimi kaybeden Ardahan gibi illeri ise ikinci kategoriye aldığı öğrenildi. Zorlandığı ve seçimi açık ara farkla kaybettiği illeri ise üçüncü kategoride değerlendirmeye alacak.
CHP, CELİL TOPRAK’I YAKIN TAKİBE ALDI
CHP’den Ardahan Belediye Başkan aday adaylığına başvuran iş adamı Celil Toprak’ı yakın takibe alan CHP Genel Merkezi, AK Parti tabanından oy alabilecek isimlerin başında Celil Toprak’ın üzerinde çalışıyor. Toprak’ın özellikle Kürt seçmenden ve diğer tüm siyasi partilerden oy alabilecek ortak bir aday statüsüne sahip olduğu gerçeği ile hareket eden CHP Genel Merkezi, her an için Celil Toprak’ı CHP’den Ardahan belediye Başkan adayı olarak açıklayabilir.
CHP HDP İTTİFAKININ EN GÜÇLÜ ADAYI
Ardahan’da tüm kesimler tarafından sevilen, mesleği gereği her sektörle içli dışlı olan Celil Toprak, Ardahan’a en büyük yatırımı kazandıran isimlerin başında geliyor. Bünyesinde yüzlerce insana iş imkanı sağlayan Toprak, özellikle CHP ve HDP’nin ortak ittifak adayı olabileceği konusunda kamuoyunda tartışılmaya başlanıldı.
CHP’nin 30 yıldır kazanamadığı Belediye başkanlığını Celil Toprak’la kazanabileceği ve bu özleme son verileceğini gazetemize aktaran partinin önemli isimleri, Celil Toprak’a şans verilmesini istiyorlar. Celil Toprak’ın genç ve girişimci olması CHP’nin seçimi rahatlıkla kazanabilecek bir profille yola çıkmasının büyük avantaj sağlayacağını yorumlayan CHP tabanı, “hiçbir aile ile siyasi hesabı olmayan, gerek İl Örgütü, CHP Genel Merkezi ve parti tabanıyla uyumlu olarak çalışabilecek, Ardahan için hazırladığı ve yıllardır üzerinde çalıştığı projelerin hayata geçmesi için Celil Toprak’ın mutlaka aday gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulunuyorlar.
Yorumlar
Kalan Karakter: