STRATEJİK YATIRIMLAR VE İYİ HAZIRLANMIŞ PROJELERE ODAKLANMALIYIZ
Ardahan ve ilçelerine daha çok yatırım ve proje yapılmalıdır diyen Çetin: “Globalleşmenin bir sonucu olarak uluslararası rekabetin yoğunlaşarak artması, firmaların sadece kendi ulusal pazarları için değil, aynı zamanda uluslararası pazarlar içinde üretim yapmalarını zorunlu hale getirmektedir. Ekonomik anlamda sınırların ortadan kalkması ile ulusal kalkınmanın sağlanabilmesi yapılabilecek stratejik yatırımlar ve iyi hazırlanmış projelerin gerçekleştirilmesiyle mümkün olacaktır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde kıt olan kaynakların, ülke refahına en fazla katkıda bulunacak projelere tahsisi büyük önem taşımaktadır. Kıt kaynakların iyi planlanmamış ve denetimi gereği gibi yapılmayan projelere tahsis edilmesi ülkenin ve ülke halkının geleceğini olumsuz yönde etkileyecektir. Öngörülen bitirme sürelerinde tamamlanamayan ve hedeflenen bütçelerini aşan projeler göz önüne alınırsa, geleceklere umut olması için yapılan projelerin bilimsel kurallar doğrultusunda hazırlanması gerekliliği önemli bir boyut kazanmaktadır. Diğer yandan bir türlü tamamlanamayan veya tamamlansa da beklenen sonuçları veremeyen projeler için yapılan harcamalar dikkate alındığında, proje hazırlama sürecinin önemi daha iyi anlaşılabilmektedir” dedi.
YEREL ÜRÜNLER İÇİN PAZAR BULMALIYIZ
Ardahan’da yatırım ve projelerin tamamlanması için merkezi hükümete taleplerin ivedilikle iletilmesi gerektiğinin altını çizen Cavit Çetin: “Fırsatlar iyi kullanılmalı ve sonuca gidilmelidir. Ardahan’da işsizliği azaltacak ve göçü önleyecek iç sahaya daha çok önem vermeliyiz. İş kollarını açmalıyız. Hatta yabancı sermayenin Ardahan’a girişi konusunda çeşitli toplantılar, paneller ve çalıştaylar düzenlenmelidir. Daha çok proje daha çok yatırım demektir.
Stratejik konuma sahip olan ilimizde sınır kapılarından yeterince faydalanmalı, özellikle demir yolu ağının önemini kavramalıyız. Bu kapsamda Ardahan gelişmekte iyi bir ivme yakaladı, şimdi planlı bir şekilde Ardahan’ı geleceğe hazırlayacak stratejik plan ve programlar üzerinde çalışmalıyız. Yerel ürünlerimizin ham maddesini arttırıp markalaşma yoluyla büyük marketlerin vitrinlerinde sergilemeliyiz. Bir taraftan da yerel ürünlerimiz olan Bal ve kaşar için Pazar payı bulmalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: