ÇETİN: ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ TİCARETİN YENİ ROTASI OLDU!
Yayınlanma :
27.03.2022 14:50
Güncelleme :
27.03.2022 14:50


Bu hafta ki değerlendirme yazısında özellikle sosyal medyada kendisini eleştiren okurlara cevap veren Çetin, “1993 tarihinde ebedi aleme irtihal eden merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, solcuların yazılarına yönelik eleştirilerine şu cümleyle özetledi. Rahmetli Özal, “Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım. Eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam, rafa kaldırırım. Yarısının sesi çıkmıyor, yarısının sesi çıkıyorsa o projeyi yeniler, öyle yaparım. Eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorsa hiç kimseyi dinlemem, o projeyi aynen yapar ve bitiririm. Çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir” ifadesini kullandı.
Anadolu’dan Avrupa’ya taşınan ticari ürünlerde İstanbul’daki köprülerin dışında başka geçiş alternatifi olmayan Marmara’nın yükünü hafifletecek olan köprü, hem lojistik hem de ticari hareketlilik bakımından büyük avantajlar sunacağını aktaran Çetin, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Yapımına 2017 yılında başlanan ve 4 yıl içinde bitirilen 1915 Çanakkale Köprüsü, yapısal olarak sahip olduğu detaylarla birlikte bölgede turizmden tarıma, sanayiden taşımacılığa birçok sektörde olumlu gelişmeler yaşanacaktır. Avrupa’ya bir yılda gidip-gelen 1,5 milyon TIR’ın 4’te 1’i yani 375 bininin bu köprüyü kullanması bekleniyor. 41 milyar dolarlık ihracat yapan Ege ve Güney Marmara’nın lojistiği de hızlanacak. Bu tür altyapı projelerinin özellikle 1915 Çanakkale Köprüsü ve bu köprüyle bağlantılı otoyolların hizmete girmesiyle birlikte, Avrupa’dan hem taşımacılık hem de turizm anlamında gelen bütün yolcuların transit olarak Ege’ye ve Akdeniz’e geçişinin sağlanacak. Bu durumun aynı zamanda bölgedeki ürünlerin taşınması, daha kısa sürede İstanbul gibi büyük yerleşim yerlerine ve ihracata iletilip limanlara taşınması açısından çok büyük bir zaman kaybını ortadan kaldıracak.”
Köprüyle birlikte İstanbul’dan ulaşımın bir buçuk iki saatten daha alt seviyelere düştüğünü ve bu durumun bölgeye ilgiyi daha çok artırdığını ileten Çetin, “Zaten pandemiyle birlikte büyük şehirlerdeki insanlar Çanakkale gibi daha sakin ve daha güvenli şehirlere doğru yönelmişti. 1915 Çanakkale Köprüsü ve beraberindeki otoyol bağlantılarıyla altyapı yatırımları sağlandı. Bu durum bölgedeki hem emlak fiyatlarını, hem de arsa ve arazi fiyatlarını ciddi şekilde artırdı” dedi.
Köprü yapımına başlanacağı söylentisinin bile ilk etapta bu bölgedeki arsa ve konutlarda yüzde 100’e yakın bir fiyat artışını beraberinde getirdiğini duyuran Çetin, “Projenin devreye alınmasıyla birlikte ev, arsa ve gayrimenkul fiyatlarının bu bölgede tavan yaptığı görülüyor. Tabii özellikle bağlantı sağlanmasıyla birlikte zaman tasarrufu sağlanacak olması, hem bu bölgeye daha hızlı ulaşımı sağlayacak hem de bu bölgenin ürünlerini tüm Türkiye’ye ulaştıracak boyutta daha verimli hale getirecek. Dolayısıyla bu tür gelişmeler her yerde olduğu gibi ilgili bölgenin hem emlak, hem konut, hem de arazi fiyatlarını üst seviyelere taşıyor. Şüphesiz Çanakkale halkı da bu gelişmelerin pozitif etkilerini ilerleyen aşamalarda görecektir” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: