CAVİT ÇETİN: ZİHNİYET DEĞİŞMELİ
Yayınlanma :
07.11.2021 14:02
Güncelleme :
07.11.2021 14:02


Yaptığı çalışmalarla isminden sıkça söz ettiren iş insanı hemşerimiz Cavit Çetin, Ardahan Haber’e gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
BİRLİK VE BERABERLİK ŞART
Ardahan'da var olan yerel yönetimler, Dernekler ve Sivil Toplum Örgütleriyle iş birliği yapılarak birlik beraberlik içerisinde sorunlar tespit edilip çözüm arayışı içinde olmamız kaçınılmazdır diyen Çetin; "Ardahan ilimizi çok yakından takip ediyorum, gelişmeye müsait bir yapısı var. Genç ve zeki bir nüfusumuz, çalışkan ancak önü bir türlü açılmayan, çeşitli sebeplerle her nedense engellenmeye çalışılan farklı düşüncelerden yönetme ve yönlendirme anlayışı söz konusu, bizler önce bu değişim kabuğundan sıyrılmamız lazım. Günümüzde toplumsal yapı ve ilişkileri derinden etkileyen hızlı bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. 20. yüzyılın son çeyreğinde başlayan ve halen devam eden bu değişim ve dönüşüm süreci her alanda olduğu gibi yerel yönetim düşüncesi, yapısı ve fonksiyonları üzerinde derin izler bırakmış, neyi, nasıl yapması gerektiğinden hareketle, devletin görevlerinde ve iş yapma yöntemlerinde yeni tartışmalara yol açmıştır. Kamu ve yerel yönetim rolünün yeniden tanımlanmasına yol açan bu tartışmalar, kamu ve yerel yönetiminin demokratikleşme taleplerini de beraberinde getirmiştir. Geleneksel temsil yönteminin yeterli olmadığı, daha demokratik bir kamu yönetimi için yönetim ve hizmet sunumunda açıklık, katılım, sorumluluk ve hesap verebilirlik ilkelerinin hayata geçirilmesi gerektiği, bu ilkelerin aynı zamanda etkin bir kamu ve yerel yönetiminin zorunlu unsurları arasında olduğu bilinmelidir" ifadesini kullandı.
Dünyada yaşanan bu gelişmeler ve çeşitli ülkelerde yaşanan tecrübeler ışığında ilimizi 21. yüzyılda çağdaş bir yönetim zihniyetine ve yapısına kavuşturma amacını taşımalıyız diyen iş damı Cavit Çetin; "İyi bir yönetim olarak da tarif edilebilecek bu çağdaş yönetim zihniyeti ve yapısı, katılımcı ve paylaşımcı bir anlayışa sahip olmak, aktif ve geleceğe yönelimli bir bakışı esas almak, girdi odaklı olmaktan sonuç ve hedef odaklı olmaya yönelmek ve kendine odaklı olmaktan vatandaş odaklı olmaya geçişi hedefler üzerinde durmalıyız. Bu yeni anlayış içinde, 21. yüzyılda tüm yönetimlerde şeffaf, katılımcı olmak, düşük maliyetle çalışmak, etkili olmak, insan haklarına saygılı olmak, belirsizliği ve ayrımcılığı azaltacak şekilde hukuka dayanmak ve öngörülebilir bir yönetimi esas almak zorundayız" dedi.
"BÜROKRATİK ENGELLER ORTADAN KALDIRILMALI"
Ardahan'ın var olan sorunlarına yönelik olarak, temel anlayışımız yetkide ve yönetimde verimliliği artırmalıyız diyen Çetin; sözlerini şöyle sürdürdü:
" Geleceğin belirsizliklerine karşı hazırlıklı olma, hızlı karar alma ve sorunlara süratle uygun çözümler bulmalıyız, bu saydıklarımız değişime uyum sağlamanın temel gerekleridir. Örgütlü her yerel yönetimde dikkat edeceğimiz konuların başında değişim ve dönüşümü esas almalıyız, idarelerin teşkilat yapıları, görev ve yetkileri, çalışma yöntemleri ve süreçleri ile amaçları da değişimin konusu olmalıdır. Bu idarelerde aşırı bürokratik yapıların kaldırılması, etkin çalışan esnek ve daha küçük birimlerin oluşturulması, çalışma yöntem ve süreçlerinin sorgulanması gerekmektedir. Esnek ve yatay örgütlenme yanında geleceği öngören stratejik yönetimin öne çıkması yerel yönetimlerin girişimci ve rekabet edebilir olması kaçınılmaz olmuştur."
"MAKRO ÖLÇEKTE MİKRO HEDEFLER"
Ardahan'a yönelik ciddi konuları ele alıp temel amacım halkımızı bilgilendirmek istiyorum. Yetkide söz sahibi olan bireyler, stratejik yönetim anlayışını tesis etmelidirler. Kamu kurum ve kuruluşlar stratejik amaçlarını, hedeflerini ve bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirecekleri hedeflerini faaliyetleri kapsayacak şekilde stratejik plan yapmalıdırlar. Yıllık çalışma programlarıyla bütçelerini ve performans ölçütlerini bu plana göre oluşturup, böylece geleceğe dönük politikalar oluşturarak sorunlara uzun vadeli çözümler getirecek ve sonuç odaklı bir anlayış sahibi olmalıdırlar. Stratejik Planda; kırsal altyapı, Tarım, Kültür ve Turizm, Sağlık, Eğitim, Sosyal Hizmetler, Sivil Savunma Hizmetleri, Cevre ve Orman, Gençlik ve Spor hizmetleri ve özel sektöre ait yatırımlar gibi ana konularda gerçek analizler yapıp, bu doğrultu da planlama çalışmalarına önem ve yer vermemiz gerekmektedir.
GÖÇ DEVAM EDİYOR, ARDAHAN İSTENİLEN GELİŞMEYİ SAĞLAYAMADI
Ardahan'ın biriken sorunlarının çözülmediğini ve var olan sorunlarının adeta kangren olduğunu görmekteyiz. Sınır kapılarımız kapalı, organize sanayi alanında bir arpa boyu yol alınmamış, tarım ve hayvancılık yerinde kalmış, AB hibe projeleri üzerine ciddi çalışmalar yapılmamış, sivil toplum örgütleri ile birlikte karar alınmadığı gibi onların Ardahan meselelerine yönelik ortak alanda hareket edilmesine fırsat verilmemiş, Ardahan Ankara yolunu çoktan unutmuş, mevcut bazı siyasetçiler sadece yandaşlarına iş olanakları açmış, bu ve buna benzer sebep ve sonuçlardan dolayı göç alıp başını gitmiş. Bu nedenle Ardahan gelişmiyor."
HER ŞEY ARDAHAN İÇİN OLMALI
Ardahan ilimiz için hayırlı ve uygulanabilir plan ve projelerin gerçekleşmesi noktasında birlikte hareket etmemiz gerekmektedir diyen Ardahanlı iş insanı Cavit Çetin, "Sonuç olarak bütün bunları el ele vererek başarabiliriz. Yapılacak tek şey koordinasyon saplayıp birlikteliğimizi devam ettirmek, özellikle Sayın Valimizin, Vali Yardımcılarımızı, Kaymakamlarımızın ve yerel yöneticilerimizin desteğiyle kısaca bahsettiğim çalışmaları yapabiliriz, azimli olalım ve istemesini bilelim” ifadesini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: