CAVİT ÇETİN: ARDAHAN-ARDANUÇ TÜNELİ YATIRIM PROGRAMINA ALINSIN
Yayınlanma :
10.04.2022 12:17
Güncelleme :
10.04.2022 12:17


Ardahan’ın Karadeniz’e açılmasının en önemli ayağının Ardahan-Ardanuç tünelinin yapılmasına bağlı olduğunu belirten Çetin, ticaretin yaz ve kış devam etmesi için bu tünelin mutlaka hayata geçmesi gerektiğine dikkat çekti.
Ardahan’ın kurtuluşu için en büyük projelerden birisi olan Ardahan-Ardanuç Tüneli’nin önemini belirten Çetin, siyasilere, kurum idarecilerine ve STK başkanlarına çağrıda bulundu.
Çetin: “Ardahan’ın temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Ardahan’da yaz yayla ve kış turizmi en önemli varlıklarımızdır. Bölgemizde mera hayvancılığı sayesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, yazın üreticiye hiçbir masrafı olmadan kış yükünü azaltmaktadır. Ardahan’ın Posof Türkgözü ve Çıldır Aktaş Sınır kapıları mevcuttur. Yine Kars-Bakü Demiryolu’nun bir ayağı Ardahan’a gelirse nakliye ve girdi maliyetleri düşecektir. Aslında Ardahanlı siyasiler ve idareciler bu konu da çok önemli çalışmalar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Sınır kapılarımızda Serbest Sınır Ticaretinin ivedilikle kurulması için çalışmalar başlatılmalıdır. Bunun yanında Ardahan-Ardanuç Tüneli de yatırım programına alınmalı ve bu konu üzerine titizlikle çalışılmalıdır. Ardahan Merkez, ilçeler ve Köylerde de mutlaka imar uygulamaları düzenli bir şekilde ele alınmalı, il dışında bulunan gurbetçilerin baba ocaklarını şenlendirmelidir.
Çıldır Gölü için yaz ve kış sporlarının yapılacağı tesisler inşa edilmeli ve Çıldır Gölü’ne sahip çıkmalıyız. Ardahan’da ki tüm kurumlar, kışın proje üretmeli, yazın ise bu projeleri sahada uygulamaya almalıdır. Sonuç olarak Ardahan’ın stratejik planları masaya yatırılmalı ve uzun vadeli planlamalar yapılmalıdır. Yukarıda bahsettiğim ana başlıkları ancak birlik beraberliğimizi muhafaza ederek başarabiliriz. İlimizin başarılı Valisi Sayın Hüseyin Öner’in başkanlığında Ardahan’da STK, kanaat önderlilerin ve siyasi parti temsilcilerin katılımıyla ayda bir defa olmak üzere toplanılmalı ve istişare kültürüne önem verilmelidir. Bu toplantılarda sorunlar konuşulmalı ve çözüm önerile dikkat alınmalıdır” dedi.
Ardahan’da göçü durdurmak için birinci önceliğin istihdam alanlarının oluşturulmasına bağlı olduğunu aktaran Çetin, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bazı girişimciler ilimize tekstil fabrikalarını açtılar, bu sevindirici bir gelişmelidir. İş aş olursa göç durur. İnsanımız çalışkandır, tarım ve hayvancılık alanında verilen destekler iyi takip edilmeli ve gerçek üreticiye verilmelidir. Ardahan’ın toprağı bakiredir, toprak altı ve toprak üstü tarım yapılabilir. Ardahan genelinde arazi toplulaştırması devam etmelidir. Sulama amaçlı barajlar inşa edilerek üretici desteklenmeli ve Ardahan gerçek bir tarım kenti konusunda adımlar atılmalıdır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: