BAŞKAN ŞİMDİ: GEREKİRSE TEKNE İÇİN NÖBET TUTARIZ
Yayınlanma :
17.04.2022 19:07
Güncelleme :
17.04.2022 19:07


Başkan Şimdi, Ardahan Dernekler Federasyonu’nun Çıldır Gölüne tahsis edilen ve şimdide Ardahan’ı cezalandırırcasına genel müdürün kendi iline göndermek istediği tekne ile ilgili aldığı karardan vazgeçm-emesi durumunda tekne nöbeti tutacağız” dedi.
Ardahanlılar olarak hiç bir siyasi veya bürokratik cezalandırmayı kabul etmeyeceklerini açıklayan Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ergüder Şimdi açıklaması-nda şu ifadelere yer verildi:
“Ardahan Dernekler Federasyonu ve Ardahanlılar olarak, 2017 yılında Ardahan Milletvekilimiz Sayın Orhan Atalay, dönemin Ardahan Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez ve Çıldır Belediye Başkanımız Sayın Yakup Azizoğlu’nun çabaları ve dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan beyin desteği ile Ardahan ve Kars ili sınırları içerisinde kalan 123 km2 alanı ile Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük tatlı su ve en büyük ikinci gölü olan Çıldır gölünün, gerek turizme kazandırılması gerekse Çıldır Gölü üzerinde Üniversitelerimiz ve çeşitli Kurum ve Kuruluşlarca bilimsel araştırmalar yapmak üzere çıldır gölüne tahsis edilen iki tekneden birisi olan ve Ardahan ismi verilerek Ardahan il özel idaresine teslim edilen teknenin kötü hava şartları nedeniyle bağlandığı iskelenin tahrip olduğunu gerekçe gösterilerek faal çalışmadığı bahanesiyle hiç bir siyasi iradenin (İktidar veya Muhalefet) veya Ardahanlının görüşünü almadan, siyasileri ve Ardahanlıları göz ardı edip Ardahan'dan alarak kendi memleketi olan Gümüşhane’nin Özkürtün Belediyesine devreden Denizcilik Genel Müdürü Sayın Ünal Baylan’ın bu kararını yeniden gözden geçirerek kararından vazgeçmesini, tahrip olan iskelenin iklim şartlarına uygun yapımını sağlamasını ve yine bir bürokrat olarak Ardahan’ı cezalandırması yerine tahrip olan iskelenin neden sağlam yapılmadığının hesabını ilgililerden sormasını talep ediyoruz. Aksi takdirde Ardahanlılar olarak hiç bir siyasi veya bürokratik cezalandırmayı kabul etmeyeceğimizi, Sayın Genel Müdür bizler için gurur meselesi olan bu karardan vazgeçmez ise konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve gerekir ise karardan vazgeçilene kadar tekne nöbeti tutacağımızın bilinmesini kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: