Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, yöresel ürünlerin coğrafi işaretinin alması için ATSO olarak yıllardır çalışma içerisinde olduklarını belirterek Kavılca buğdayının coğrafi işareti için 4 yıl uğraş verildiklerini vurgulayarak "Marka tescilini aldığımız kavılca buğdayı sadece ilimizin değil, Anadolu'nun da en eski tohumudur. Kavılca buğdayının insan sağlığı ve tarımsal verimlilik açısından ilimiz için altın değerinde bir ürün, kavılca buğdayının ilimizde yaygınlaşmasını istiyoruz. Son yıllarda çiftçimizin kavılca buğdayına talebi sevindirici düzeyde oldu” ifadelerini kullandı.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci konuşmasının devamında, Ardahan’ın gastronomisi açısından çok değerli bir ürene sahip olduklarını da ifade ederek, “Şehrimize has organik ürünlerimizin üretiminin artırılması kentimizin gastronomisi açısından büyük önem taşıyor. Kavılca buğdayımızın üretiminin artırılması için Türkiye Toprak Mahsulleri Ofisine bu ürünün alım garantisi kapsamına girmesi için talepte bulunduk. Bu talebimiz gerçekleşirse Ardahan’da kavılca buğdayının üretimi sürdürülebilir bir hale gelerek, katma değer üretebiliriz. Bu nedenle alım garantisi bizim için çok önemli. Bu Ardahan için önemli bir çıkış olacak. Ardahan organik ve doğal tarımın yapılacağı bir yerdir” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: