Başbakan Erdoğan 11 askerin Şehit düştüğü hain saldırı için yayınladığı taziye mesajında , terör saldırılarıyla ilgili kararlı mücadelenin süreceğini belirterek, “Her türlü bedeli ödemeye de hazırız” dedi. Erdoğan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a gönderdiği mesajda ‘terörün hangi güçlere taşerunluk yaptığının millet tarafından iyi bilindiğini belirtti. Erdoğan Başbakanlık internet sitesinden yayınladığı taziye yazısında ise “Terör örgütünün aynı kirli oyunların figüranı olarak kanlı eylemlere yönelmesi, uluslararası ölçekte önem kazanan Türkiye’nin gerçekleştirdiği ekonomik, toplumsal ve demokratik gelişim sürecini saboteye yöneliktir” dedi. Erdoğan, PKK’nın Türkiye ile hesabı olan çevrelere kendisinin kullanışlı bir enstrüman olduğunu ispat etme çabasında olduğunu belirtti.
MAŞALARA CEVAP VERECEĞİZ
Türkiye’nin bu tür karanlık elller ve onların maşalarına cevap verecek dirayette olduğunu belirten Erdoğan şöyle devam etti: Hükümetimiz, PKK ile etkin mücadelesini sürdürürken, terör örgütünün rahatsızlık duyduğu demokratik gelişmeden hız kesmeyecek, yurtta ve cihanda barış mesajlına devam edecektir. Türkiye, terör örgütünün amaçları doğrultusunda yılgınlık ve ümitsizliğe düşmeyecek, şiddet sarmalına teslim olmayacaktır.” Erdoğan, bu süreçte yılgınlık yaratıcı açıklamalardan kaçınılmasını isteyerek, ‘Bu acılı atmosferden siyasi rant devşirmenin’ PKK’nın işine yarayacağını vurguladı.
VAN’DA TÖRENE KATILACAK
Başbakan Erdoğan, Hakkari’deki terörist saldırıda şehit olan askerler için bugün Van’da düzenlenecek uğurlama törenine katılacak.