Milletvekili Aday Adayı Avşar, özellikle Başkanlık sistemiyle birlikte Türkiye’nin Ortadoğu’da lider ülke konumunun pekiştireceğini ifade ederek, “Başkanlık sisteminin başta ekonomi olmak Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında gerçek denetimin, gerçek kontrolün sağlandığı bir sistem Türkiye'yi uçurur. Başkanlık sistemi Türkiye için bir lüks değil, bana sorarsanız, zorunluluktur“ diye konuştu.
Milletvekili Aday Adayı Avşar geçmiş yıllarda Ardahan Belediye Başkan vekilliğini yaptığını, bundan sonrada milletvekili olarak Ardahan'a hizmet etmek istediğini ifade ederek, AK Parti'nin çözüm süreci politikasını son derece önemsediğini, bu nedenle AK Parti'de siyaset yapmak istediğini dile getirdi.
Çözüm süreci için AK Parti’ye destek vermeliyiz
Ardahan'da çeşitli tarihlerde Belediye Başkan vekilliği, Belediyecilik alanında çok başarılı bir dönemi geride bıraktığına inandığını kaydeden Avşar, “ Ancak bugün AK Parti'de siyaset yapma günüdür diye düşünüyorum. Çünkü bugün özellikle çözüm sürecinde elimizi taşın altına koyma dönemidir. Bu süreçte AK Parti'ye destek anlamında ne yapabiliriz düşünmek ve irdelemek zorundayız. Bu sürecin temelinde milletin ve ülkenin çıkarı var. Uygun görülmesi halinde siyaset arenasında enerjimizi harcayacağız. AK Parti'den adaylığımın en büyük sebebi, partinin çözüm süreci politikasındaki samimiyetidir“ diye konuştu.
Ardahan’ın has evladıyım
Profesyonel bir ekiple yola çıkacağını, AK Parti’nin gücünü Ardahan’da daha güzel bir şekilde yansıtacağını anlatan Avşar, “ Bunun için halkla iç içe olacağız ve halkın problemlerini dinleyip çözüme kavuşturacağız. Bu şehirde doğmuş, büyümüş ve bu şehrin havasını teneffüs etmiş sizden biri olarak bu onurlu göreve talip oldum. Ben bu yörenin çocuğuyum, babamın dedemin mezarı burada. Benim mezarım da burada olacak. Bütün yatırımım burada. Esnafım ve halktan biriyim. Yatırımını başka yerlere yapıp da, para kazandıktan sonra emeklilik için memleketine gelenlerden değilim. İnsanımızın ve Ardahan’ımızın sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Göreve geldiğim gün çok kaliteli bir ekibimle Ardahan için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Projelerim hazır” dedi.