Ardahanlı İşadamı İlter Avşar, şehirde kaz yetiştiriciliği konusundan önemli bir adım attı. Ardahan’ı Türkiye’nin kaz başkenti yapma hedefiyle yola çıkıp, Ardahan'da kaz çiftliği kuran Avşar, 2019 yılında 5 bin kaz üretimi yapmayı amaçlarken, 2020 yılında ise bu oranı 10 bine çıkarmayı hedefliyor.
İstanbul Maltepe sahilinde Avşar Kaz Evi restoranı işletmecisi olan Avşar, yetiştirdiği kazları İstanbul’da müşterilerinin damak tadına sunuyor. Yıllardır Ardahan kazının lezzetini İstanbullulara ulaştıran Avşar, bu sefer hem üretecek hem de üretilen kazın satışını gerçekleştirecek.
AVŞAR: BAŞARILI PROJELERE İMZA ATTI
Aynı zamanda Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı olan İlter Avşar, Ardahan’da kurduğu robotik atölyeyle büyük başarılara imza atmış ve neticede Ardahanlı öğrencilerin Türkiye’de birinci, Çin’de yapılan yarışmada ise Dünya üçüncülüğünü kazanmıştı. Avşar, her yıl düzenli olarak başarılı öğrencilere de burs vermeyi ihmal etmiyor.
İLTER AVŞAR’IN HİKÂYESİ
Ardahan Merkezde büyük bir alanda kaz çiftliği tesisi kuran Avşar’ın hikâyesi memleket hasretiyle başladı. Türkiye'nin Serhat şehri Ardahan’dan kopup İstanbul'a gitmek zorunda kalan İlter Avşar, bir türlü hasretini gideremediği memleketi Ardahan'ı yüreğinde yaşamaya devam etti.
Ardahan'ın yöresel lezzetlerini özümsemiş biri olan Avşar, Ardahan'ın bu lezzetlerini İstanbul'da yaşatmaya karar vererek, uzun yıllar önce Maltepe'de Avşar Kaz Evini açtı. Bir çok ulusal kanalda Ardahan'ın yemek kültürünü tanıtan Avşar'ın girişimleri gurbetteki hemşerilerimize örnek teşkil ediyor.
Bu süre zarfında Ardahan’la bütünleşen bu ürünleri, İstanbul'daki Ardahanlılar olmak üzere tüm İstanbullulara sunan Avşar, bu yıl Ardahan'da yaşayan iki genç girişimci arkadaşının da desteğini alarak Avşar kaz çiftliğini kurdu.
HEDEF, ARDAHAN’I KAZIN BAŞKENTİ YAPMAK
Amacı müşterilerine doğal ve organik kaz etini tattırmak olan İlter Avşar, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda, organik besin kaynaklarını genişletme yolunda ilerliyor.
Bu konuda yaptığı hizmetlerle hem Ardahan yöresini tüm dünyaya tanıtmayı, hem de ülke ve yöre gençlerine iş imkânı ve istihdam alanı sağlamayı hedefliyor.
Ayrıca kendi imkânları ile ürettiği kaz civcivlerini bölge halkına ulaştırarak bölgede kaz üretimini tekrar canlandırmayı hedefleyen Avşar, anaç ve kuluçka makinesinden ürettiği civcivleri geri satın almak şartıyla köylülere veriyor. Şu ana kadar yaklaşık 3 bin kazı bölge halkına uygun imkânlarla sunan Avşar’ın hedefi Ardahan’ı Türkiye’nin kazın başkenti yapmak. Bu doğrultuda bölgede önemli adım atan Avşar’la birlikte yörede kaz çiftlikleri de kurulmaya başlandı.
Anaç kaz ve civciv almak isteyenler için iletişim Kaya Kaçar: 0 535 218 18 57
Yorumlar 1
Kalan Karakter: