Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), ikinci el motorlu araç satışı yapan işletme sahipleri ve çalışanlarına Mesleki Yeterlilik Belgesi kazandırmaya devam ediyor. 2018 yılından bu yana 12. kez düzenlenen "Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı," Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Merkezi (MEYBEM) iş birliğiyle 12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.
İki aşamalı olarak düzenlenen sınavın yazılı bölümü Şehit Türkmen Tekin Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, uygulamalı kısmı ise Adın Otomotiv’de yapıldı. İkinci el araç satışı yapan işyeri sahipleri ve sektörde çalışmak isteyen katılımcılar, sınavda başarılı oldukları takdirde ustalık belgesi yerine geçen Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak.
Ardahan TSO, sektördeki iş gücünün niteliğini artırmayı hedefleyen bu tür sınavlarla, bölgedeki ticaret hayatına katkı sağlamayı sürdürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: