ATALAY: KARANLIK VE GİZLİ ELLER, ARDAHAN’A ZARAR VERDİ
Yayınlanma :
21.08.2020 11:37
Güncelleme :
21.08.2020 11:37


Ardahan’ın temel sorunları, yatırımlar, projeler, gündem ve yaşanan gelişmelere yönelik Karakaya ve Tırpancı’ya samimi açıklamalarda bulunan Atalay, Ardahan’ın özellikle AK Parti iktidarı döneminde büyük gelişme kaydettiğini, doğalgazla sınıf atladığını, Göle’den sonra Posof, Damal, Hanak ve Çıldır’a da doğalgaz verileceğini, yollar ve tünellerin tamamlanmasıyla Ardahan’ın özel sektör tarafından en çok tercih edileceği yer olacağını söyledi.
Ardahan’ın hakkını korumak için yatırımcı kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere, Bakanlıkların kapılarını sürekli aşındırdığını ve takipte olduğunu, şov peşinde koşmadığını belirten Atalay: “AK Parti’nin kuruluş ilkelerini çok iyi biliyorum. Ben bu ilkeleri bildiğim için AK Parti’deyim. AK Parti ilkelerinde atanmışlarla seçilmişlerin yeri ve konumu farklıdır. Ardahan’da parti fark etmeksizin seçilmişler halkı yanı iradeyi temsil eder, iradenin üzerinden Allah’tan başka hiçbir güç yoktur. Birileri kendilerini iradenin üzerinde görmemelidir. Benim için iradeye saygı göstermek Ardahan halkına saygı göstermektir. CHP döneminde valiler devletin değil, CHP’nin valileriydi. AK Parti ilkelerinde bu yanlış algı ortadan kaldırdı. Vali devleti temsil eder, milletvekili siyaseti ve ülkeyi yöneten hükümeti temsil eder. Ancak geçmişte birileri kendilerini siyasetçinin yerine de koymaya başladı, yerelde bizim cenahımızda bu işe çanak tutanlarda oldu. Benim başarısız olmam için her yolu denediler. Hal böyle olunca Ardahan zarar gördü. Karanlık ve gizli eller, siyasete ve hükümete darbe pozisyonu almaya başladılar” dedi.
KURTULUŞ TARİHİ 19 MAYIS DEĞİL, 3 OCAK 1919’DA BAŞLAMALIDIR
Ardahan’ın çok iyi bir tarihinin olduğunu da açıklayan Atalay, “yüzyıl önce Ardahan’da nelerin yaşandığı konusunda ciddi bir tarih araştırmamız oldu. Ardahan Kongrelerinin 100’uncü yıl sempozyumunu yaptık. Üniversitemizde o zaman Ankara Tarih bölümünden gelen bir hoca dedi ki, Türkiye’nin batısında Çanakkale’de ne yaşandıysa Türkiye’nin Doğusunda da aynı şeyler yaşandı. Ama bir farktır ki orası çok dillendirildi burası ise saklı tutuldu. Orada yüzyıl önce ne oldu sorusunun cevabı yok, yüzyıl önce burada ne oldu sorusunun cevabı yoktu kimsede birtakım kırık dökük bilgilerden öteye geçmiyordu. Tarih hafızadır, hafıza önemlidir bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Ama bir toplum düşünün öteki tarafta hafıza kaybına uğramış nerden geldiğini nasıl geldiğini bilmiyor. Dolayısı ile nereden nasıl geldiğini bilmeyenin nereye nasıl gideceğini de bilmez. O yüzden tarih istikamet tayin eder, Ardahan’ın hafızasının inşa edilmesi lazım. Bu sağlıklı tarih bilgisiyle olur, buna da üniversitemiz öncülük ederek gerçekleştirebiliriz. Okullarımızda okutulan tarih derslerimize de bu konuları koymamız lazım. Kurtuluş tarihimiz 19 Mayıs 1919’da değil, 3 Ocak 1919’da başlamalıdır. Kurtuluş tarihi Samsun da değil Ardahan’dan başlatılmalıdır. İlk kurtuluş meşalesi burada yakıldı, ama burasını tabiri caizse filmi yarıda kestik, öğrenmedik, öğretmedik ve araştırma yapmadık” ifadesini kullandı.
Ardahan’ın kalkınması noktasından coğrafyamız daha da elverişli, insanların Ardahan’ı karla, kışla, soğukla değil de özellikle çocukların burada haziranı yaşamaları gerekli, çiçekleri doğayı tatmaları gerekli, yeşil sadece burada başlıyor diyen Atalay, “pandemi süreciyle birlikte Ardahan’ın çok önemli bir noktada olduğunu gördük. Türkiye kurudu ancak Ardahan hala yeşil. Tarım ve hayvancılık Ardahan için çok önemli bir potansiyeldir. Toprağımızı işleyeceğiz, ziraat kültürdür, biz bu kültürü modernize edeceğiz. Sağlıklı beslenmek için toprağımızla ilgilenip organik üretim yapmalıyız. Dünyanın temel sorunu sağlıklı gıdadır. Yani temiz el değmemiş, GDO’suyla oynanmamış kirlenmemiş Allah’ın kudretinden çıktığı gibi bize ulaşan sağlıklı gıda en temel ihtiyacımızdır. Çünkü beslenme ile sağlık arasında bire bir ilişki vardır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: