Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı koordinasyonunda; Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Afet Spor Oyunları Kulübü ile Yangın Arama ve Kurtarma Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan şampiyona, 20-22 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek.
Türkiye genelindeki tüm Üniversitelerin ilgili bölüm ve programlarında öğrenim gören öğrencilerin katılabileceği yarışmaya başvurular ise 16 Mart – 30 Nisan 2026 tarihleri arasında yapılabilecek.
Afet ve acil durumlara hazırlık konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan şampiyonada, üniversite öğrencileri itfaiyecilik ve kurtarma alanındaki becerilerini sergileyecek. Yarışmalar kapsamında katılımcılar; yangına müdahale, arama kurtarma teknikleri, dayanıklılık ve hız gerektiren çeşitli parkurlarda mücadele edecek.
Organizasyonun hem gençlerin afet bilinci kazanmasına hem de sivil savunma ve itfaiyecilik alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki yetkinliklerini geliştirmesine katkı sağlaması hedefleniyor. Aynı zamanda etkinlik, üniversiteler arası dayanışmayı artırırken afet sporlarının yaygınlaşmasına da önemli bir katkı sunacak.
Üç gün sürecek şampiyonada dereceye giren takımlar ve sporcular ödüllendirilirken, etkinliğin Ardahan’ın tanıtımına ve üniversite gençliği arasında afet bilincinin güçlenmesine önemli katkı sağlaması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: