Ardahan Üniversitesinde 5 Aralık Dünya Toprak Günü Kapsamında “Buğdayın Atası Ardahan Kavılca Buğdayı-2” etkinliği düzenlendi.
Aşık Şenlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa akademisyenler, sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlardaki yöneticiler ile çok sayıda davetli katıldı.
Etkinlikte konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, Dünya Toprak Günü’nün önemine vurgu yaparak, toprağın üretimin temel taşı olduğunu dile getirdi. Ardahan Üniversitesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Bilimleri Enstitüsünün kurulduğunu hatırlatan Emiroğlu şu bilgileri paylaştı:
“Uygulama alanlarımızda bu yıl 80 dönümlük arazide yaklaşık 9 ton kavılca buğdayı üretimi gerçekleştirdik. Kavılca, artık üniversitemiz enstitüsünün sahip çıktığı ve geliştirilmesi için çalışılan önemli bir üründür” dedi.
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci’de konuşmasında kavılca buğdayının sadece bir tahıl ürünü olmanın ötesinde, Ardahan’ın geleceğine yön verebilecek markalaşma potansiyeline sahip bir ürün olabileceğini dile getirdi.
Demirci, Kavılcanın işlenmesi, ambalajlanması ve katma değer üreten bir ürün haline getirilmesinin, şehrin ekonomik büyümesine doğrudan katkı sağlayacak önemli bir fırsat olduğunu belirtti. Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt ise, iklim değişikliğiyle mücadele eden güncel ormancılık uygulamalarını anlattı.
Konuşmaların ardından Kavılca buğdayından hazırlanan çeşitli ürünler davetlilere ikram edildi, kurulan stantlar gezildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: