TERECİYE TERE SATTIILAR
Projede, ARÜ’lü akademisyenler Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal proje yürütücüsü olarak, Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker ise araştırmacı olarak görev aldı. Proje kapsamında Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker, Göleli üreticilere projenin tanıtımını gerçekleştirdikten sonra, gıda güvenliği, hijyen ve geleneksel peynir üretimi hakkında bilgiler verdi. Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden de temsilcilerin katıldığı eğitim programı, Göleli peynir üreticileri ve çiftçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Karslı peynir üreticilerinin de ilgi gösterdiği eğitim dört gün sürecek. Eğitim programı kapsamında, çiftçi ve yerel peynir üreticilerine; süt işleme, peynir üretimi, çiftlik peyniri üretim metotları, çiftlik peyniri üretim teknolojileri ve ekipmanları hakkında bilgi ve tecrübeler sunularak, eğitim sonrası katılımcılara sertifika verilecek. ARÜ’nün öncülüğünde gerçekleştirilen uluslararası projede, Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin yanı sıra; İspanya’dan Farmhouse Cheese and Dairy Producers European Network (FACE), İtalya’dan Slow Food Italy, Makedonya’dan ise Slow Food Bitola gibi kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Proje kapsamında, ARÜ’lü akdemisyenler, Ardahan’da gerçekleştirilen eğitimlerin ardından Karslı çiftçilere ve peynir üreticilerine yönelikte eğitim programları düzenleyecek.