Konu hakkında gazetemize değerlendirmelrede bulunan Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı İlhan Evliyaoğlu, birlik olmadan dirlik olmaz, Ardahan üniversitesinin birliği aramadan, haber vermeden yaptığı tüm toplantılarının amacına ulaşmayacağını iddia etti.
Başkan Evliyaoğlu: "Biz burada Eşşek başımıyız. Her eline fırsat geçen ve boş zamanı olan, Ardahan arıcılığın geleceğini şekillendirmeye çalışıyor. Neymiş efendim Arıcılıkta hedef sınırları aşmakmış. Bu toplantıyı bizden habersiz düzenleyenleri kınıyorum. Çağırsınlar bizi elbetteki bizim de bir görüşümüzü alsınlar. Ardahan Arıcılığın sorunlarını Birlikten habersiz masaya yatıranlar sadece kendilerini kandırıyorlar" diyerek sert tepki göstermesi dikkat çekti.
İşte Ardahan Üniversite'sinin Birlikten habersiz Ardahan Arıcılığı ile ilgili yaptığı toplantı şöyle:
Doç. Dr. Taşğın: Arıcılıkta Hedef Ardahan Sınırlarını Aşmak
Ardahan Valiliği ile İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen 37. Bölgesel Bilgi Alışverişi Toplantısı Ardahan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Âşık Şenlik Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda arıcılığın geleceği masaya yatırıldı.
10 il temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan ARÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Taşğın, Kafkas arı ırkının Türkiye’nin güvenliği kadar önemli bir konu olduğunu ifade etti. Taşğın, üniversite olarak ilk hedefin Kafkas arıcılığını Ardahan sınırlarını aşarak yaygınlaştırmak olduğunu vurguladı.
Konuşmaların ardından Kafkas Arısı ve Arıcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Genel Müdür Yardımcısı Ensar Toksoy “Gezginci Arıcılık ve Problemleri” konulu sunusunu yaptı. İkinci oturumda ise illerden gelen katılımcıların sorunları dinlendi. Sorunlara ilişkin çözüm ve önerileri sonrası bir sonraki toplantı içeriğine ilişkin kararlar alındı.